Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Αθήνα ανεβαίνει θέσεις στις λίστες των Digital Nomads

H τηλε-εργασία αφορούσε μια σχετικά μικρή ομάδα επαγγελματιών πριν την πανδημία παρότι σε ορισμένους τομείς όπως η υποστήριξη πελατών και η ανάπτυξη εφαρμογών είναι κάτι το διαδεδομένο.

Μετά την πανδημία όπου η τηλε-εργασία φαίνεται ότι δεν είναι μια έκτακτη τάση όλο  και περισσότεροι επαγγελματίες ή ιδιώτες αποφασίζουν να μετακινηθούν σε μια “καλύτερη” πόλη από αυτή πού ήδη διαμένουν για να δουλέψουν ατομικά ή σε κάποια επιχείρηση από εκεί εκμεταλλευόμενοι τις καλύτερες συνθήκες (κοινωνικές, κλιματικές κλπ.).

Η Ελλάδα για ευνόητους λόγους ανήκει στη κατηγορία με τις φυσικές ομορφιές και το εύκρατο κλίμα, ενώ το τελευταίο έτος γίνονται τοπικές ή και κεντρικές ενέργειες έτσι ώστε να προσελκύσουμε εργαζόμενους από το εξωτερικό είτε να δουλέψουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες είτε σε εταιρείες της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Η Κρήτη, η Ρόδος αλλά και η Θεσσαλονίκη είναι μερικά παραδείγματα όπου βλέπουμε να γίνεται οργανωμένη δουλειά με αποτελέσματα.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο γνωστός δικτυακός τόπος nomadist.com οποίος έχει δημιουργήσει μια κοινότητα 130.000 digital nomads οι οποίοι αξιολογούν την πόλη που βρίσκονται ενώ με τα checkin που πραγματοποιούν βγαίνει μια σειρά κατάταξης πόλεων παγκοσμίως.
Κάθε καρτέλα πόλης εμφανίζει τη θέση κατάταξης, τον καιρό, τη μέση ταχύτητα internet και το μέσο κόστος ζωής ανά μήνα. Η συνολική βαθμολογία απαρτίζεται από επιμέρους βαθμολογίες για την ποιότητα ζωής, το κόστος ζωής, την ταχύτητα internet, την διασκέδαση και την ασφάλεια.

Στην πρώτη πεντάδα των digital nomads hub βρίσκεται το Λονδίνο, η Λισαβώνα, η Μπανγκόκ, το Βερολίνο και το τουριστικό θέρετρο Κανγκού στο Μπαλί.
Από τις σχετικές λίστες βλέπουμε ότι το Μεξικό ανεβαίνει σημαντικά, τα Κανάρια Νησιά, το Μαϊάμι αλλά και το Ντουμπάι.

Στην λίστα με τις πιο ανερχόμενες πόλεις με αυξανόμενα checkins τα τελευταία πέντε έτη βρίσκεται και η Αθήνα στην 6η θέση ενώ στη πρώτη θέση βρίσκεται το Καγκού και στη δεύτερη η Μαδρίτη.

Η Αθήνα βρίσκεται στην θέση 124 με κόστος ζωής 2.500 ευρώ το μήνα και μέση ταχύτητα Internet 12 Mbps. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην θέση 240 με κόστος ζωής 1.786 ευρώ τον μήνα. Η Λισαβώνα έχει μέση ταχύτητα internet 29 Mbps και μέσο κόστος ζωής 1.729 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις