Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Hellas Direct επενδύει στην κυπριακή WiRE FS

Στόχος αυτής της κίνησης η ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων τα οποία θα αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυξήσουν την διαφάνεια και να απλοποιήσουν διαδικασίες στον τομέα των ακινήτων.

H HD 360 Ltd, η οποία είναι ο επενδυτικός βραχίονας της ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Direct έχει πρόσφατα επενδύσει στη WiRE FS. H WiRE FS επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για βελτιστοποίηση των διαδικασιών οι οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση ακινήτων και την αύξηση της διαφάνειας στην συγκεκριμένη αγορά.

Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης τεχνολογικών εργαλείων τα οποία θα φέρουν νέα δεδομένα σε πολλές πτυχές του τομέα των ακινήτων και της ανάπτυξης γης στην Κύπρο, συνδυάζοντας την ανάλυση των δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη, με την εμπειρογνωμοσύνη και εξειδίκευση των στελεχών της σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Η συμμετοχή της HD 360 Ltd στην WiRE, αποτελεί για εμάς διπλή επιτυχία. Πρώτον, γιατί ασπάστηκαν το όραμα μας να φέρουμε νέα δεδομένα στην κυπριακή κτηματαγορά. Δεύτερον, επειδή η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ένας Όμιλος, ο οποίος αξιοποίησε πλήρως την τεχνολογία για να εξελίξει ένα παραδοσιακό τομέα, όπως ο ασφαλιστικός, αποτελεί για εμάς ισχυρό κίνητρο ώστε να υλοποιήσουμε τους φιλόδοξους σχεδιασμούς μας», σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE, Παύλος Λοΐζου (κεντρική φωτογραφία).

«Έχοντας την τεχνολογία στο DNA μας, δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε μία τέτοια προσπάθεια, η οποία στόχο έχει να απλοποιήσει τις διαδικασίες σε ένα καθοριστικό τομέα για την κυπριακή οικονομία, αυτόν των Ακινήτων», σχολιάζει ο Μιχάλης Αντωνίου, Product Manager της Hellas Direct. «Έχει αποδειχθεί στην πράξη πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τόσο την επιχειρηματικότητα όσο και την κοινωνία συνολικά. Ειδικά στην Κύπρο, όπου η χρήση της τεχνολογίας είναι συγκριτικά περιορισμένη ακόμα, τέτοιες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη επιχειρηματική μετεξέλιξη της χώρας», προσθέτει ο Μ. Αντωνίου.

Μπορεί η επένδυση αυτή να μην έχει άμεσα σχέση με την ασφαλιστική αγορά αλλά προφανώς βρίσκεται μέσα στους τομείς που ενδιαφέρουν την Hellas Direct.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις