Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wikifarmer: Ραγδαία ανάπτυξη και προσλήψεις σε διάφορες ειδικότητες!

Σε τροχιά ανάπτυξης και επέκτασης σε νέες αγορές έχει μπει η Wikifarmer, η «Wikipedia του αγροτικού τομέα», που ξεκίνησε τη διεθνή πορεία της το 2018. Η εταιρεία, η οποία έφερε ψηφιακή επανάσταση σε ολόκληρη την αγροτική αγορά, κερδίζοντας την αναγνώριση του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, ετοιμάζεται να λανσάρει πολλές νέες λειτουργίες στην πλατφόρμα της μεγαλώνοντας παράλληλα την ομάδα της.

Η ελληνική Startup στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε features που θα συμβάλουν στην αυτοματοποίηση των αγοραπωλησιών, στο καλύτερο matching πωλητών με τους αγοραστές και άλλες λειτουργίες που θα λύσουν βασικά προβλήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου της αγοράς B2B στον τομέα των αγροτικών προϊόντων. Στην επίτευξη των στόχων αυτών, κομβικό ρόλο θα παίξει η ομάδα της και γι’ αυτό η εταιρεία θέλει να την ενισχύσει. Ήδη η Wikifarmer αναζητά Lead Web Developer και Full Stack Web Developer, ενώ παράλληλα έχει ανοίξει τουλάχιστον τρεις θέσεις εργασίας στο κομμάτι των πωλήσεων.

Η Wikifarmer αποτελεί πολύ δημοφιλή λύση για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, για βιοτεχνίες παρασκευής προϊόντων φαγητού και ποτού, για χονδρέμπορους του εξωτερικού, αλλά και για τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο (ξενοδοχεία, εστιατόρια, οπωροπωλεία κ.λπ.). Η εταιρεία ξεκίνησε με σκοπό να εκπαιδεύσει τους αγρότες στους βέλτιστους τρόπους παραγωγής και να παρέχει ενημέρωση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σύγχρονη γεωργία σε πέντε γλώσσες, και εξελίχθηκε μέσα σε λίγους μήνες σε «σημείο αναφοράς» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, μέσω του Wikifarmer Marketplace έδωσε τη δυνατότητα στους αγρότες να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας σε επιχειρήσεις, εμπόρους και καταναλωτές – μια δυνατότητα που «αγκάλιασε» πολύ γρήγορα η αγροτική κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το πρώτο 10μηνο λειτουργίας του marketplace σχεδόν 5.500 αγρότες προώθησαν πάνω από 18.000 μοναδικά προϊόντα και ολοκλήρωσαν περισσότερες από 150.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτήν τη στιγμή ο αριθμός των παραγωγών από την Ελλάδα που έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα και τη χρησιμοποιεί για την προώθηση αγροτικών προϊόντων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις έχει ξεπεράσει τις 2.000, αλλά με τους ρυθμούς ανάπτυξης της πλατφόρμας έως το τέλος του έτους θα έχει φτάσει τις 10.000 από όλη τη χώρα.

Μάθετε περισσότερα για την εταιρεία και δείτε τις ανοιχτές θέσεις εργασίας στο: wikifarmer.com/career ή αποστείλτε απευθείας το βιογραφικό σας στη διεύθυνση [email protected].

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις