Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna εδραιώνει την παγκόσμια “κυριαρχία” της με νέα χρηματοδότηση 639 εκατ. δολαρίων

Με ραγδαίους ρυθμούς συνεχίζει να αναπτύσσεται η Klarna, εδραιώνοντας την κυριαρχία της στο ευρωπαϊκό fintech οικοσύστημα και όχι μόνο. Η εταιρεία που έγινε γνωστή για τις υπηρεσίες «Buy Now Pay Later» που έχουν πλέον κατακλύσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εξασφάλισε πρόσφατα νέα χρηματοδότηση 639 εκατ. δολαρίων, ανεβάζοντας την αξία της στα 45 δις. δολάρια! Η χρηματοδότηση αυτή, της οποίας ηγήθηκε η SoftBank με το Vision Fund 2, ήρθε μόλις 3 μήνες μετά τον τελευταίο γύρο ύψους 1 δισ. δολαρίων και 9 μήνες μετά τον προηγούμενο, ύψους 650 εκατ. δολαρίων.

Η Klarna επιτρέπει στους καταναλωτές να ψωνίζουν, να πληρώνουν και να διαχειρίζονται τα χρήματά τους μέσω έξυπνων εργαλείων, όπως είναι η εφαρμογή αγορών την οποία χρησιμοποιούν σήμερα 18 εκατ. πελάτες και πάνω από 250.000 retailers σε όλον τον κόσμο. Στην εφαρμογή, οι καταναλωτές μπορούν να περιηγηθούν και να ψωνίσουν σε οποιαδήποτε μάρκα στο διαδίκτυο πληρώνοντας επιτόπου ή αργότερα, ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα, να προσθέσουν αγαπημένα αντικείμενα στη συλλογή τους, να πραγματοποιήσουν επιστροφές χρημάτων, να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσαρμοσμένες εκπτώσεις, να λάβουν ειδοποιήσεις σχετικά με εκπτώσεις και μείωση τιμών, να παρακολουθούν τις παραγγελίες τους και να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα πιστότητας της εταιρείας, Vibe.

Τις υπηρεσίες αυτές έχουν υιοθετήσει σήμερα κορυφαίοι έμποροι σε 17 αγορές, μεταξύ των οποίων οι H&M, Sephora, IKEA, Samsung, ASOS, Ralph Lauren και άλλοι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την αλλαγή που συντελείται στο ηλεκτρονικό αλλά και το φυσικό εμπόριο. Με τις έρευνες να δείχνουν ότι η αγορά «BNPL» πρόκειται να έχει εκρηκτική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, κανένας μεγάλος retailer δεν θέλει άλλωστε να μείνει εκτός. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με της Juniper Research, ότι οι αγορές με πίστωση ή με δόσεις οι οποίες θα ενσωματώνονται στις επιλογές ολοκλήρωσης αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων δόσεων και των ευέλικτων πιστωτικών λογαριασμών, θα φτάσουν τα 995 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026, από 266 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021!

Πρόκειται λοιπόν για μια από τις πιο ανερχόμενες αγορές παγκοσμίως, στην οποία η Klarna κυριαρχεί, αλλά δεν είναι μόνη. Άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας Viva Wallet και Finloup, προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών σε εμπόρους και καταναλωτές, φιλοδοξώντας να κατακτήσουν ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο μερίδιο της «πίτας». Ήδη, η Viva, η οποία επίσης βρίσκεται σε τροχιά μεγάλων χρηματοδοτήσεων, έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με την PrestaShop, μία από τις κορυφαίες open-source e-commerce πλατφόρμες. Μαζί, προσφέρουν σε χιλιάδες online εμπόρους σε όλη την Ευρώπη και στη Μεγάλη Βρετανία, τη δυνατότητα αποδοχής fully localized πληρωμών σε ελάχιστα clicks. Αντίστοιχη συνεργασία έχει συνάψει η Viva και με την WooCommerce. Η Finloup από την άλλη «αγγίζει» 100% το μοντέλο το BNPL προσφέροντας στους καταναλωτές δυνατότητα πληρωμών με δόσεις online και σε φυσικά καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα:

“Αγόρασε Τώρα Πλήρωσε Αργότερα”: Θα αγγίξει το 1 τρισ. δολάρια το 2026!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις