Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Amazon Appstore μειώνει την προμήθειά του για τις ΜμΕ

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Apple και Google

Το Amazon Appstore ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τη προμήθειά που λαμβάνει από τις μικρές επιχειρήσεις από 30% σε 20%  ανέφερε το Slashgear.

Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από πολλά παράπονα σχετικά με την πάγια τακτική των καταστημάτων εφαρμογών να λαμβάνουν 30% προμήθεια για αγορές που γίνονται σε αυτά, μια τακτική που ξεκίνησε από την Apple.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται “Πρόγραμμα Επιταχυντή Μικρών Επιχειρήσεων Amazon Appstore” και θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση των Apple και Google να μειώσουν τις προμήθειες τους στο 15% για εταιρείες που βγάζουν 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως ή λιγότερο από την 1 Ιουλίου 2021. Στην περίπτωση της Google, ισχύει για το πρώτο εκατομμύριο που βγάζει μια εταιρεία ενώ το πρόγραμμα επιταχυντή μικρών επιχειρήσεων Appstore της Amazon ισχύει επίσης μόνο για επιχειρήσεις που κερδίζουν 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως ή λιγότερο.

Σε ότι αφορά την Amazon δίνει την επιλογή και για AWS πιστώσεις που ισοδυναμούν με περίπου το 10 τοις εκατό των εσόδων τους κάτι σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα έχουν ελάχιστα έξοδα για τις υπηρεσίες cloud που χρησιμοποιούν.

Ο Αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Google, Sameer Samat, ανέφερε ότι  το 99% προγραμματιστών που πωλούν  στο Google Play θα δουν τις χρεώσεις τους να μειώνονται κατά το ήμισυ άμεσα!
“Πρόκειται για κεφάλαια που μπορούν να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να αναπτυχθούν, προσλαμβάνοντας περισσότερους μηχανικούς, προσωπικό μάρκετινγκ αλλά και αυξάνοντας τους πόρους των διακομιστών και πολλά άλλα”.

Το ότι οι παραπάνω αποφάσεις έρχονται ταυτόχρονα με τις σχετικές  αποκαλύψεις στην δίκη της Apple – Epic μάλλον δεν είναι τυχαία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις