Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Advent Technologies: Ραγδαία ανάπτυξη με εξαγορές και συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο

Η Advent Technologies, η καινοτόμος «ελληνικής καταγωγής» εταιρία με εγκαταστάσεις στην Πάτρα και έδρα στις ΗΠΑ, επιταχύνει την αναπτυξιακή της πορεία, φιλοδοξώντας να αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρία τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς και να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ανάγκη για παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο με μηδενικούς ρύπους και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μόλις λίγους μήνες μετά την είσοδό της στο NASDAQ, το Φεβρουάριο του 2021, η Advent προχωρά σε στρατηγικές επιχειρηματικές συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες, επεκτείνει την παρουσία της σε νέες διεθνείς αγορές και ενισχύει την παραγωγική της δυνατότητα με εξαγορές καινοτόμων εταιριών σε Γερμανία, Δανία και ΗΠΑ με στόχο πάντα να αξιοποιήσει τις προοπτικές που παρουσιάζει η οικονομία του υδρογόνου.

Σε διεθνές επίπεδο, η Advent Technologies προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας UltraCell στη Silicon Valley, σε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, καθώς και σε συμφωνία για την απόκτηση των επιχειρήσεων συστημάτων κυψελών καυσίμου του γερμανικού Ομίλου fischer με αντίτιμο συνολικής αξίας 52 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον Όμιλο fischer, η Advent αποκτά τη SerEnergy, εταιρεία-μέλος της fischer με έδρα τη Δανία και θυγατρική εταιρία στις Φιλιππίνες, καθώς και τη fisher eco solutions με έδρα τη Γερμανία.

H SerEnergy είναι πρωτοπόρος εταιρία στην παροχή συστημάτων κυψελών καυσίμου που χρησιμοποιούνται για την παροχή ενέργειας σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας (4G, 5G) και αντικαθιστούν τις γεννήτριες diesel σε πολλές εφαρμογές εκτός δικτύου (off-grid). Με την εξαγορά της Serenergy, η Advent επεκτείνεται στην Ασιατική αγορά και αποκτά πλήρως λειτουργικές βιομηχανικές μονάδες προηγμένης τεχνολογίας σε Δανία και Γερμανία, ενώ σε συνδυασμό με την εξαγορά της UltraCell, αναδύεται σε παγκόσμιο ηγέτη σε νέες εφαρμογές ενέργειας για την αμυντική βιομηχανία.

Στην Ελλάδα, η Advent Technologies διακρίνει σημαντικές επενδυτικές και αναπτυξιακές ευκαιρίες. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους της χώρας, συμμετέχει, μέσω του έργου Green HiPo, στην πρωτοβουλία «White Dragon» που στοχεύει στη μετάβαση της χώρας στην πράσινη ενέργεια και στις τεχνολογίες υδρογόνου. Παράλληλα, διερευνά τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης με δυνατότητες εξέλιξης σε κέντρο παραγωγής στην περιοχή της Αττικής αλλά και στη Δυτική Μακεδονία ενώ ήδη έχει επεκτείνει την ερευνητική δραστηριότητά της στην Πάτρα.

O Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Συνιδρυτής, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies, δήλωσε ότι «Ξεκινήσαμε πριν από 15 χρόνια στην Πάτρα να αναπτύσσουμε την άγνωστη τότε τεχνολογία κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς. Σήμερα και σύμφωνα με το επιχειρηματικό μας πλάνο, δραστηριοποιούμαστε στη διεθνή αγορά τεχνολογιών υδρογόνου, πετυχαίνοντας συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους. Παρουσιάζουμε μία νέα γενιά προϊόντων με καινοτόμο τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε πρωτοπόρες λύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροναυπηγική, την άμυνα και γενικότερα στον τομέα της ενέργειας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις