Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδοτήσεις ρεκόρ για τις λονδρέζικες Fintech το πρώτο εξάμηνο του 2021

Οι Fintech εταιρείες με έδρα το Λονδίνο, σήκωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2021, κεφάλαια που ξεπερνούν κάθε άλλη χρονιά, παρά το Brexit και τις αρχικές ανησυχίες ότι η πόλη ίσως έχανε τη δύναμή της ως Fintech Hub.

Συγκεκριμένα, τους πρώτους έξι μήνες του 2021, επενδυτές έριξαν 5,3 δισ. δολάρια σε Λονδρέζικες Fintech Startups, ενώ την ίδια περίοδο το 2020 είχαν επενδύσει 2,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα του Dealroom. Η έκρηξη αυτή ήρθε εν μέρει λόγω της πανδημίας, που οδήγησε στη μαζική υιοθέτηση ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σε όλον τον κόσμο.

Παγκοσμίως, οι Fintech εταιρείες σήκωσαν 54,1 δισ. δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τα δύο προηγούμενα έτη. Το Λονδίνο, είχε ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της “πίτας”, εκπροσωπώντας περισσότερο από το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επενδύσεων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πόλη του Λονδίνου ήρθε δεύτερη, μετά το Σαν Φρανσίσκο και λίγο πιο μπροστά από τη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στις βρετανικές εταιρείες με τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις είναι η Starling, η οποία σήκωσε φέτος 444,8 εκατ. δολάρια, η SaltPay με 478 εκατ. δολάρια και η Checkout.com 450 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις