Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CityLab Δήμος Αγιάς: Ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήριο καινοτομίας για την ψηφιακή διακυβέρνηση

Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο εργαστήριο καινοτομίας για την ψηφιακή διακυβέρνηση του Δήμου Αγιάς, το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, στρατηγικό συνεργάτη στην αναβάθμιση της ψηφιακής παρουσίας του Δήμου. Το εργαστήριο καινοτομίας πραγματοποιήθηκε υβριδικά, συνδυάζοντας ψηφιακά εργαλεία και φυσική παρουσία στο Πολιτιστικό Χώρο Βελίκας.

Στόχος του Citylab ήταν η ανάδειξη καλών πρακτικών του Δήμου Αγιάς και η ανάπτυξη δημιουργικής συζήτησης για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών που έχουν στόχο τόσο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όσο και την περαιτέρω τοπική ανάπτυξη, αλλά και την ενίσχυση του ανταγωνισμού ενός τουριστικού προορισμού.

Το CityLab παρακολούθησαν στελέχη και φορείς του Δήμου Αγιάς, επιχειρηματίες , επαγγελματίες, νέοι, φοιτητές και πολλοί ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Αγιάς καθώς και τις νέες ευκαιρίες σε κλάδους όπως η αγροδιατροφή και ο τουρισμός.

Στο Citylab του Δήμου Αγιάς συμμετείχαν ως ομιλητές ο κ. Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς, ο κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας η Βάσια Αρβανίτη, Account Manager της Crowdpolicy και ο Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder CTO/CIO της Crowdpolicy.

Ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας αναφέρθηκε στην ψηφιακή στρατηγική που υλοποιεί ο Δήμος Αγιάς με γνώμονα τόσο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και επισκεπτών του τόπου, όσο και τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια του Δήμου, τόνισε τις δράσεις και πρωτοβουλίες στις οποίες έχει προβεί η δημοτική αρχή, όπως το νέο portal του Δήμου με έμφαση στη σύγχρονη άμεση ενημέρωση και στις συμμετοχικές διαδικασίες που προωθούνται.

Η  Βάσια Αρβανίτη, Account Manager της Crowdpolicy, αφού παρουσίασε τα οφέλη της υιοθέτησης πρωτοπόρων ψηφιακών τεχνολογιών από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, προχώρησε σε εκτενή παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου portal του Δήμου Αγιάς. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στους 3 βασικούς πυλώνες της νέας διαδικτυακής πύλης του Δήμου, οι οποίοι ενθαρρύνουν την συμμετοχικότητα των πολιτών, διευκολύνουν την προσβασιμότητα και παρέχουν άμεση εξυπηρέτηση στους δημότες και τους επισκέπτες.

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Καραμανώλης, συνιδρυτής και CTO/CIO της Crowdpolicy, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο και την δημοτική αρχή για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία τους σχετικά με την αναβάθμιση της ψηφιακής παρουσίας του Δήμου, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έκανε ο Δήμος Αγιάς και ανέλυσε τη σημασία και σπουδαιότητα της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, καθώς και την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης. Ακόμα, παρουσίασε συνοπτικά την νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου, AgroAgia, η οποία υποστηρίζει την προώθηση της τοπικής οικονομίας αλλά και κυρίως του πρωτογενή τομέα παραγωγής, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα για τα προϊόντα τους.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, και αφού συνεχάρη τον Δήμο για την ψηφιακές πρωτοβουλίες αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των πολιτών, επισήμανε την σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις