Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon ετοιμάζεται να δεχτεί πληρωμές με Bitcoin

Η Amazon αναζητά να προσλάβει έναν επικεφαλής προϊόντων ψηφιακών νομισμάτων και blockchain για την ομάδα αποδοχής πληρωμών (Payment Acceptance & Experience Team), η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διευκόλυνση δισεκατομμυρίων ηλεκτρονικών πληρωμών πελατών της.

Σε σχετική ανακοίνωση, εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι το μέλλον θα χτιστεί πάνω σε νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν σύγχρονες, γρήγορες και φθηνές πληρωμές και ελπίζουμε να φέρουμε αυτό το μέλλον στους πελάτες της Amazon το συντομότερο δυνατό”.

Η θέση αυτή σηματοδοτεί μια αποφασιστική στροφή για τον παγκόσμιο οργανισμό ηλεκτρονικού εμπορίου, του οποίου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι πανταχού παρόντα στο διαδίκτυο. Προαναγγέλει ουσιαστικά την ένταξη του Bitcoin (ή και άλλων κρυπτονομισμάτων) στις επιλογές πληρωμών, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές προς το παρόν πώς ακριβώς θα γίνει αυτό.

Τον Νοέμβριο του 2017, ο αντιπρόεδρος της Amazon Pay, Πάτρικ Γκοθιέρ, εξήγησε ότι η εταιρεία δε σχεδίαζε να δεχτεί το Bitcoin, καθώς δεν υπήρχε αρκετή ζήτηση γι’ αυτό ενώ είχε αγοράσει domains που σχετίζονται με το Bitcoin μόνο για να προστατεύσει το εμπορικό της σήμα. Τέσσερα χρόνια μετά, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια.

Έτσι είναι πολύ πιθανό τελικά η εταιρεία να αλλάξει τα πλάνα της και να εισάγει εν τέλει εκατομμύρια χρήστες στο “παιχνίδι” των κρυπτονομισμάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις