Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rapyd: Χρηματοδότηση – μαμούθ για την ισραηλινή “Fintech-as-a-Service”

Η εταιρεία συνεχίζει να εξασφαλίζει τεράστια ποσά επεκτείνοντας πια τη δραστηριότητα της σε εξαγορές εταιρειών και συμφωνίες που θα την καταστήσουν σύντομα κυρίαρχη στο χώρο.

Η Rapyd, μια Ισραηλινής καταγωγής Startup με έδρα το Λονδίνο, που αυτοχαρακτηρίζεται ως “fintech-as-a-service”, άντλησε 300 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω στα προϊόντα της, καθώς και να στοχεύσει σε ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω μιας σειράς εξαγορών. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου 770 εκατ. δολάρια.

Η Rapyd ξεκίνησε σαν μια εταιρεία πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων το 2016 και εξελίχθηκε άμεσα σε μια υπηρεσία που υπερβαίνει κατά πολύ τις αρχικές της λειτουργίες. Πλέον, τροφοδοτεί διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ikea και η Uber, με τοπικές και διασυνοριακές επιλογές πληρωμών. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα δίκτυο με πάνω από 900 μεθόδους πληρωμής σε περισσότερες από 100 χώρες και επιτρέπει στους πελάτες της την πρόσβαση σε αγορές με απίστευτη ταχύτητα.

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης των ψηφιακών πληρωμών σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο, ειδικά τελευταία με τις νέες απαιτήσεις της εποχής, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Arik Shtilman, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το να βοηθούν τις εταιρείες στη βελτίωση των μηχανισμών εξυπηρέτησης των πελατών και να συμβάλλουν στο να επεκτείνουν την εμβέλεια τους στις παγκόσμιες αγορές αποτελεί μια τεράστια ευθύνη και μια εξαιρετική ευκαιρία για τους ίδιους.

Στα μέσα Ιανουαρίου του 2021, η Rapyd εξασφάλισε μια τεράστια χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. δολαρίων, διπλασιάζοντας έτσι την αξία της στα 2,5 δισ. δολάρια. Η νέα αυτή χρηματοδότηση προέκυψε σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της ισλανδικής εταιρείας Valitor – έναντι 100 εκατ. δολαρίων – που λειτουργεί σαν πάροχος λύσεων όσον αφορά στις πληρωμές. Η Rapyd συνεχίζει συνεπώς τις εξαγορές και σκοπεύει να κυριαρχήσει στον τομέα.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης έγινε υπό την “ηγεσία” της Target Global, και συμμετείχαν οι υφιστάμενοι επενδυτές General Catalyst, Latitude, Durable Capital Partners, Tal Capital, Avid Ventures και Spark Capital. Όσο για τους νέους επενδυτές, σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Fidelity Ventures, Altimeter Capital, Whale Rock Capital, BlackRock και Dragoneer.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να καλύψει την ανάγκη για έναν ενιαίο συνεργάτη που να συνιστά τη γέφυρα μεταξύ μιας σειράς τοπικών υπηρεσιών πληρωμών και εμπόρων, παρέχοντας πρόσβαση σε ευέλικτες και γρήγορα ενσωματωμένες λύσεις, σύμφωνα με τον Mike Lobanov της Target Global.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις