Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας επενδύει 10 εκατ. δολάρια στην FintechOS

Το κεφάλαιο αυτό κατατίθεται για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής ένταξης διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Το IFC, μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, επένδυσε 10 εκατ. δολάρια στην FintechOS, υποστηρίζοντας την ευρωπαϊκή Startup στο στόχο της για την οικονομική ενσωμάτωση των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα. Η επένδυση αποτελεί μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης της FintechOS ύψους 60 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 1,7 δισ. άνθρωποι σήμερα δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Για να προσεγγίσουν αυτούς τους ανθρώπους, οι τράπεζες επενδύουν στην τεχνολογία που τις βοηθά να ψηφιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους.

Αντί για χρονοβόρα και επίπονα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού “rip & replace” που απαιτούν υψηλά επίπεδα τεχνολογικής τεχνογνωσίας και επενδύσεων, η low-code προσέγγιση της FintechOS δίνει τη δυνατότητα στα ιδρύματα να κατασκευάζουν, να δοκιμάζουν και να κλιμακώνουν, άμεσα μέσα σε εβδομάδες – αντί για μήνες, ψηφιακά προϊόντα που απευθύνονται σε κοινότητες χωρίς τραπεζική πρόσβαση.

Ο Henrik Bläute, υπεύθυνος επενδύσεων του IFC, δηλώνει ότι με την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν περισσότερα άτομα και κοινότητες που δε διαθέτουν κάποιο τραπεζικό σύστημα.

Ο Teodor Blidarus, διευθύνων σύμβουλος της FintechOS, συμπληρώνει ότι η εταιρεία μπορεί να καταστήσει διαθέσιμες υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που βρίσκονται εκτός πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Η χρηματοοικονομική τεχνολογία έχει σχεδιαστεί άλλωστε για να ξεπεράσει πολλά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα στην εξυπηρέτηση των οικονομικά αποκλεισμένων ατόμων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις