Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο CEO του Twitter λέει ότι το Bitcoin θα ενώσει τον κόσμο

Για τα πολλαπλά οφέλη του Bitcoin σε μείζοντα θέματα της ανθρωπότητας που συνδέονται με το παρόν σύστημα κάνει λόγο ο Jack Dorsey.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Square, Jack Dorsey, γνωστός φανατικός οπαδός του Bitcoin, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι το κρυπτονόμισμα θα ενοποιήσει τον κόσμο.

Με αφορμή τον αποκλεισμό μιας τροπολογίας που θα επέκτεινε την εμπλοκή της κυβέρνησης των ΗΠΑ στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ο Dorsey έγραψε στο Twitter ότι “το #Bitcoin θα ενώσει μια βαθιά διχασμένη χώρα. (και τελικά: τον κόσμο)”.

Ο ίδιος δε διευκρίνισε τη χώρα, αλλά δεδομένου ότι έχει γράψει πολλά για το ζήτημα στο Twitter από τότε που απέτυχε η εισαγωγή του στο σχέδιο νόμου, πιθανόν αναφέρεται στις ΗΠΑ, χωρίς να δίνει περισσότερες εξηγήσεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dorsey διαφημίζει το Bitcoin ως μια λύση σε μεγάλα προβλήματα. Σε ένα συνέδριο Bitcoin τον Ιούλιο, δήλωσε ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να φέρει μακροπρόθεσμα ελπίδες για παγκόσμια ειρήνη. Ο ίδιος εξήγησε ότι το νομισματικό σύστημα έχει μεγάλο κόστος στην ανθρωπότητα, αποσπώντας μας από σημαντικά προβλήματα και μεγαλύτερους στόχους για τον πλανήτη.

Ο Dorsey παραδέχθηκε ότι αυτό μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά υποστήριξε ότι αν διορθωθούν κάποια πράγματα σε αυτό το θεμελιώδες επίπεδο, όλα όσα βρίσκονται πάνω από αυτό θα βελτιωθούν, με δραματικό τρόπο.

Παραμένει, ωστόσο, ασαφές πώς το Bitcoin, ένα κρυπτονόμισμα που αποτιμάται σε περισσότερα από 46.000 δολάρια και εξορύσσεται με τεράστιο κόστος για το περιβάλλον, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ορισμένων από τα πιο σοβαρά προβλήματα παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις