Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intelligencia: Νέα χρηματοδότηση 12 εκατ. δολαρίων και ανάπτυξη της ομάδας στην Αθήνα

Η Intelligencia, ελληνική Startup της οποίας το λογισμικό φέρνει επανάσταση στην ανάπτυξη φαρμάκων, σήκωσε χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων δολαρίων για να επεκτείνει την πελατειακή αλλά και προϊοντική της βάση. Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η επενδυτική εταιρεία MTIP που εστιάζει σε healthtech επενδύσεις, ενώ συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές της εταιρείας μεταξύ των οποίων και το Big Pi.

Η Intelligencia είναι μια εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης η οποία επικεντρώνεται στο να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που ενέχει η διαδικασία ανάπτυξης νέων φαρμάκων. Η Startup ιδρύθηκε το 2017 από τον Δημήτρη Σκαλτσά και τον Βαγγέλη Βεργέτη και σήμερα, έχοντας παρουσία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, συνεργάζεται με μεγάλες και μικρές βιοφαρμακευτικές εταιρείες από όλον τον κόσμο, κορυφαία ερευνητικά κέντρα καθώς και με επενδυτές του συγκεκριμένου κλάδου.

Θέλοντας να αυξήσει την παραγωγικότητα στο “πεδίο” του R&D, η εταιρεία προσφέρει μια σουίτα εργαλείων που διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων και δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες της να μειώσουν τους κινδύνους και να αυξήσουν τη ροή της παραγωγής.  Μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα της επιτρέπει στους πελάτες να αξιολογήσουν με ακρίβεια την πιθανότητα επιτυχίας ενός νέου φαρμάκου, να προσδιορίσουν και να δώσουν προτεραιότητα σε ενδείξεις που πρέπει να ερευνηθούν και να λάβουν γρήγορα επιχειρηματικές αποφάσεις συνυπολογίζοντας κλινικά δεδομένα, χαρακτηριστικά της εταιρείας και άλλους παράγοντες.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Intelligencia θα επεκτείνει την ομάδα R&D που διατηρεί στην Αθήνα, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει τις ομάδες πωλήσεων και customer succest στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Επίσης, θα δουλέψει ακόμα πιο στενά με πελάτες και συνεργάτες που επιδιώκουν να ενσωματώσουν τα δεδομένα τους στα μοντέλα της εταιρείας. Σε δηλώσεις του με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση, ο Βαγγέλης Βεργέτης δήλωσε ότι “στόχος μας ήταν πάντα να κάνουμε τη διαφορά όταν πρόκειται για την απίστευτα επικίνδυνη επιχείρηση ανάπτυξης φαρμάκων και αυτός ο κύκλος χρηματοδότησης θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την προσφορά προϊόντων μας, τα ιδιόκτητα δεδομένα μας και την πελατειακή μας βάση”.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις