Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple θέλει να κάνει την κλασική μουσική mainstream, με νέα εξαγορά

Την εξαγορά της Primephonic, μιας γνωστής υπηρεσίες streaming κλασικής μουσικής, ανακοίνωσε η Apple, κάνοντας μια σημαντική προσθήκη στο “χαρτοφυλάκιο” των προϊόντων της.

Πλέον, οι χρήστες του Apple Music, θα μπορούν να απολαμβάνουν μια βελτιωμένη μουσική εμπειρία, να έχουν πρόσβαση σε playlists και αποκλειστικό ηχητικό περιεχόμενο καθώς και προχωρημένες λειτουργίες.

Μεταξύ άλλων η Primephonic φημίζεται για την ποιότητα ήχου που προσφέρει αλλά και τη βελτιστοποιημένη δυνατότητα αναζήτησης περιεχομένου, η οποία είναι προσαρμοσμένη στο συγκεκριμένο είδος μουσικής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μουσική βάσει συνθέτη ή ρεπερτορίου, για παράδειγμα.

«Αγαπάμε και έχουμε βαθύ σεβασμό για την κλασική μουσική και η Primephonic έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις αυτού του είδους», δήλωσε ο Oliver Schusser, αντιπρόεδρος της Apple Music and Beats της Apple. “Μαζί, φέρνουμε υπέροχα νέα χαρακτηριστικά στο Apple Music και στο εγγύς μέλλον, θα προσφέρουμε μια αποκλειστική εμπειρία κλασικής μουσικής που θα είναι πραγματικά η καλύτερη στον κόσμο.”

“Η προσφορά των καλύτερων χαρακτηριστικών της Primephonic στους συνδρομητές του Apple Music είναι μια τεράστια εξέλιξη για τη βιομηχανία της κλασικής μουσικής”, δήλωσε ο Thomas Steffens, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Primephonic. “Οι καλλιτέχνες λατρεύουν την υπηρεσία Primephonic και αυτό που έχουμε κάνει με την κλασική μουσική, και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με την Apple για να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε εκατομμύρια ακροατές. Θα κάνουμε την κλασική μουσική mainstream και θα συνδέσουμε μια νέα γενιά μουσικών με την επόμενη γενιά κοινού.”

Σημειώνεται ότι η Primephonic δεν είναι από εδώ και στο εξής διαθέσιμη σε νέους συνδρομητές και θα τεθεί εκτός λειτουργίας στις 7 Σεπτεμβρίου. Η Apple Music σχεδιάζει να ξεκινήσει μια ειδική εφαρμογή κλασικής μουσικής το επόμενο έτος που θα συνδυάζει την κλασική διεπαφή της Primephonic που οι οπαδοί έχουν αγαπήσει με περισσότερες δυνατότητες. Εν τω μεταξύ, οι τρέχοντες συνδρομητές της Primephonic θα λάβουν δωρεάν έξι μήνες Apple Music, αποκτώντας πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο ηχητικού περιεχομένου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις