Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bitcoin: Θα φτάσει σε αξία τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2021;

Οι επενδυτές προβλέπουν αυξημένη αξία για τα ψηφιακά νομίσματα ώσπου να ολοκληρωθεί ο χρόνος.

Παρά την πρόσφατη αστάθεια που χαρακτήρισε το Bitcoin, το ψηφιακό αυτό νόμισμα προσπαθεί να ανακάμψει και πάλι προς μια νέα τιμή ρεκόρ. Ως εκ τούτου, τα hedge funds κρυπτονομισμάτων προβλέπουν όλο και περισσότερο ότι το νομιμοποιημένο ως περιουσιακό στοιχείο θα φτάσει σε νέο επίπεδο προς το τέλος του έτους.

Τα στοιχεία του Crypto Parrot δείχνουν ότι το 65% των 55 hedge funds σε crypto που συμμετείχαν σε έρευνα, προβλέπει ότι το Bitcoin θα κυμανθεί μεταξύ 50.000 και 100.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2021. Ένα άλλο 21% πιστεύει ότι το περιουσιακό στοιχείο θα φτάσει την τιμή των 100.000 έως 150.000 δολαρίων μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021.

Περίπου το 9% των hedge funds αναμένει επίσης θετικές προοπτικές, αναφέροντας ότι το Bitcoin θα αξίζει 150.000 και 200.000 δολάρια, ενώ το 4% θέτει αυξάνει το ποσό αξίας στα 200.000 δολάρια. Ωστόσο, μόνο το 1% των hedge funds εκτιμά ότι το Bitcoin θα βρίσκεται κάτω από τα 50.000 δολάρια.

Τα hedge funds σε ποσοστό 63% προβλέπουν επιπλέον ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα φτάσει σε αξία μεταξύ 2 και 5 τρισ. δολαρίων. Περίπου το 21% προέβλεψε ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα κυμανθεί μεταξύ 1 και 2 τρισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2021.

Ένα άλλο 11% τοποθετούσε την κεφαλαιοποίηση της αγοράς μεταξύ 5 και 10 τρισ. δολαρίων, ενώ το 2% ανέβαζε τις προβλέψεις πάνω από τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το 3% πιστεύει ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα είναι κάτω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Οι θεσμικές επενδύσεις μπορεί να καθορίσουν την τιμή του Bitcoin

Με την πλειονότητα των hedge funds να παρουσιάζει ανοδικές προοπτικές για το Bitcoin, σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση μια πιθανή εισροή θεσμικών κεφαλαίων θα ωθήσει την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin σε νέα επίπεδα, η οποία έχει προηγουμένως τραβήξει την προσοχή του χρηματοπιστωτικού κόσμου, ξεπερνώντας την αποτίμηση των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως κορυφαίες τράπεζες.

Τέτοιες εξελίξεις οδήγησαν το Bitcoin να παραμείνει ανθεκτικό κυρίως λόγω του ότι οι υπάρχοντες και οι δυνητικοί επενδυτές έχουν αναισθητοποιηθεί απέναντι στις αρνητικές ειδήσεις γύρω από το κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, η ανάδειξη της τιμής ενδέχεται να παρεμποδιστεί από τις ασαφείς ρυθμιστικές προοπτικές στις περισσότερες διαπραγματεύσεις. Ιστορικά, οι αρνητικές ειδήσεις γύρω από το ψηφιακό νόμισμα και τις ρυθμιστικές λειτουργίες του έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της τιμής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις