Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία Startups μέσω Google

Ποιοτική κατάρτιση, με αξιολόγηση και με πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων, ώστε να μπορούν να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον στη σύγχρονη αγορά εργασίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στο 1ο SkillUp Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα (SkillUp Forum Conference), το οποίο συνδιοργανώνει ο ΟΑΕΔ με το Envolve Entrepreneurship, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός προανήγγειλε σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα και την κυβέρνηση η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ παρουσίασε πρόγραμμα συνεργασίας του υπουργείου και του ΟΑΕΔ με την Google, το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση νέων ατόμων, ηλικίας έως σαράντα πέντε ετών, με χρηματοδότηση δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ προς τον καθένα, για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων Start-ups, με την βοήθεια της Google. Υπολογίζεται ότι από τη δράση θα αφορά τέσσερεις χιλιάδες ωφελούμενους.

«Η αναβάθμιση δεξιοτήτων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Ελλάδα και για αυτό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθεί άμεσα μια ριζική μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό. Παράλληλα ενεργοποιεί νέα προγράμματα κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες και την επιχειρηματικότητα» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Θα περάσουμε σύντομα ένα νομοσχέδιο και οι προσπάθειες μας θα στηρίζονται στις λέξεις ποιότητα στην κατάρτιση, στη συνεχή αξιολόγηση, αλλά και στην πιστοποίηση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις