Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η σουηδική πλατφόρμα ψηφιακής τιμολόγησης Billogram συγκεντρώνει 45 εκατ. δολάρια

Χάρη στο νέο αυτό fund, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα διπλασιαστούν με την εταιρεία να εξαπλώνει τη δραστηριότητα της σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης Billogram με έδρα τη Στοκχόλμη εξασφάλισε επένδυση ύψους 45 εκατ. δολαρίων από την Partech.

Η Startup, που ιδρύθηκε μια δεκαετία πριν και εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών, θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκταθεί σε νέες αγορές.

Η υπηρεσία, κάποτε γνωστή ως Atlas Invoice, βοηθά τις μεγάλες και μικρές εταιρείες να παρακολουθούν τις εισερχόμενες ταμειακές ροές και επιδιώκει να μειώσει το συνολικό βάρος της τιμολόγησης.

Ξεκινώντας αρχικά απλώς ως μια ψηφιοποιημένη υπηρεσία τιμολόγησης, η εταιρεία λειτουργεί πλέον περισσότερο ως εργαλείο ενίσχυσης των σχέσεων με τους πελάτες, αυτοματοποιώντας μια σειρά από διαδικασίες, μειώνοντας τελικά το κόστος, αυξάνοντας τα έσοδα και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο απώλειας πελατών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του 2020, η εταιρεία σημείωσε αύξηση κατά 300% στον αριθμό των συμφωνιών που υπογράφηκαν, ενώ αναφέρει ότι το α’ εξάμηνο του 2021 παρατηρήθηκε 50% αυξημένη δραστηριότητα σε σχέση με το 2020.

Το ισχυρό πελατολόγιο της Billogram περιλαμβάνει ονόματα όπως ο πάροχος ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης Kry, ο τροφοδότης ευρυζωνικών υπηρεσιών Ownit και ο προμηθευτής ενέργειας Telge Energi.

Με τα νέα κεφάλαια, η Billogram σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της και παράλληλα στοχεύει στην είσοδο στην αγορά της Γερμανίας, αλλά και στη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις