Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft αποκτά την online πλατφόρμα εκπαίδευσης TakeLessons

Μια στρατηγική κίνηση για να κυριαρχήσει στο χώρο των online μαθημάτων.

Μετά την επιτυχία του Teams, σε συνεργασία με τη Microsoft και πάνω από 100 εκατ. χρήστες μαθητές, η εταιρεία προχώρησε σε άλλη μια εξαγορά. Η Microsoft στοχεύει στο να επεκταθεί στην αγορά διαδικτυακής διδασκαλίας, ιδίως εν μέσω πανδημίας που οι ανάγκες αυξάνονται, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστοί οι όροι της συμφωνίας.

Η εταιρεία εξαγόρασε την TakeLessons, μια πλατφόρμα για μαθητές που μπορούν να συνδεθούν μεμονωμένα με δάσκαλους σε τομείς όπως μαθήματα μουσικής, ξένες γλώσσες, ακαδημαϊκά και επαγγελματικής κατάρτισης ή χόμπι, καθώς και για καθηγητές που μπορούν να κλείνουν και να οργανώνουν τα μαθήματα που παραδίδουν, τόσο online όσο και αυτοπροσώπως.

Η TakeLessons με έδρα το Σαν Ντιέγκο είχε συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 εκατ. δολάρια από μια σειρά VC που περιλάμβαναν τις LightBank, Uncork Capital, Crosslink Capital και άλλες. Με τα νέα κεφάλαια, η εταιρεία προτίθεται να μεταφέρει την πλατφόρμα της σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό.

Ένας επίσης μεγάλος παίκτης στον τομέα του online one-to-one tutoring, η GoStudent από την Ευρώπη, άντλησε 244 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση νωρίτερα φέτος, φτάνοντας έτσι σε αποτίμηση τα 1,7 δισ. δολάρια. Άλλες εταιρείες στον τομέα του διαδικτυακού φροντιστηρίου, όπως η Brainly, βλέπουν επίσης αποτιμήσεις σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Η TakeLessons προσφέρει επίσης προετοιμασία για εξετάσεις, εκμάθηση υπολογιστών, αλλά και μαθήματα χειροτεχνίας. Η Startup λειτουργεί από το 2006, ξεκινώντας σαν μια πλατφόρμα για να συνδέονται τα άτομα με δασκάλους στην περιοχή τους, προκειμένου να οργανώσουν δια ζώσης μαθήματα, πριν προχωρήσει στην online διεξαγωγή τους.

Τα μαθήματα αυτά συνεχίζουν να προσφέρονται σε ατομική βάση και οι μαθητές μπορούν βέβαια να συμμετέχουν σε ομαδικά online μαθήματα μέσω Live πλατφόρμας. Πρόσφατα, η Microsoft πρόσθεσε νέα εργαλεία στο Teams σε μια προσπάθεια να το καταστήσει ηγέτη στο πεδίο της διαδικτυακής διδασκαλίας.

Η τελευταία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από επενδύσεις και εξαγορές, εδώ και χρόνια, με τον ανταγωνισμό να εντείνεται με την εισαγωγή του Google Classroom και την ενσωμάτωση του Zoom, σε συνδυασμό με εφαρμογές για το σχεδιασμό μαθημάτων και τον προγραμματισμό εργασιών, on demand διαδικτυακά σεμινάρια σε κλάδους, όπως τα μαθηματικά, οι γλώσσες ή οι επιστήμες, για την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας μέσα στην τάξη, και πολλά άλλα.

Η Microsoft ενσωματώνει όσο γίνεται περισσότερα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει και να διατηρήσει επιπλέον χρήστες, αποτρέποντας το να στραφούν σε άλλες εφαρμογές για τους ίδιους σκοπούς. Η εταιρεία προσφέρει τα χρήματα που αντλεί σε νέες υπηρεσίες και προσφορές, ενώ λανσάρει περισσότερα χαρακτηριστικά για να καλύψει όλα όσα δεν παρέχει ήδη μέσω των εκπαιδευτικών της εργαλείων.

Το TakeLessons αποτελεί μια πιο μαζική προσφορά, ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να μάθουν κάτι, όχι μόνο σε όσους χρησιμοποιούν ήδη τα προϊόντα Microsoft Education. Μόλις χθες, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella και ο Ryan Roslansky, ο CEO του LinkedIn που ανήκει στη Microsoft, πραγματοποίησαν μια διαδικτυακή παρουσίαση σχετικά με το πώς θα μοιάζουν οι εργασίες στο μέλλον.

Η εκπαίδευση και συγκεκριμένα η επαγγελματική ανάπτυξη έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση που συνέπεσε με την έναρξη λειτουργίας του νέου Learning Hub από το LinkedIn. Το LinkedIn εργάζεται εδώ και χρόνια για την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας και αναζητά έναν τρόπο να εντάξει βίντεο στην πλατφόρμα του. Ενώ το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του LinkedIn μέχρι τώρα δεν ήταν κάτι που συνδέεται ειδικά με “ζωντανά” online μαθήματα, τίποτα δεν αποκλείει μια συνεργασία της Microsoft με το LinkedIn.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις