Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Παράταση για τις αιτήσεις στο «Trophy – Τροφή Challenge»

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» παρατείνει την περίοδο υποβολής αιτήσεων για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής «Trophy – Τροφή Challenge».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχή χρονιά με στόχο να επιβραβεύσει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματικές ιδέες ακόμα και σε αρχικό στάδιο, που αναπτύσσουν εμπορικές και επιχειρηματικές λύσεις στους τομείς της αγρο-τεχνολογίας και της αγρο-διατροφής.

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε και για τη διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού συμμετοχών που προσφέρουν λύσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου οικοσυστήματος αγροδιατροφής, παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έως τις 03/10/2021.

Ο διαγωνισμός προσφέρει στους συμμετέχοντες, που θα διακριθούν, ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος καινοτομίας, εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες τους, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 23.000€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τρεις, στις οποίες μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους:

  • Agri-Tech, για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και παραγωγή και έχουν αναπτύξει κάποιο πρωτότυπο
  • Food-Tech, για επιχειρηματικές προτάσεις σχετικές με την επεξεργασία και την ποιότητα τροφίμων που έχουν αναπτύξει κάποιο πρωτότυπο
  • Agrologistics, για επιχειρηματικές ιδέες αναφορικά με την εφοδιαστική αλυσίδα των αγροδιατροφικών προϊόντων

Οι προτάσεις αρχικά θα ελεγχθούν από την Οργανωτική Επιτροπή ως προς την επιλεξιμότητά τους και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από την Ελεγκτική Επιτροπή ως προς την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις