Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα επένδυση του Elikonos 2 ύψους 5,5 και 1,1 εκατ. ευρώ στις Etpa Packaging και OJOO Limited

Η ελληνική επενδυτική εταιρεία στοχεύει γενικά σε χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην εγχώρια αγορά.

Το Elikonos 2 ανακοίνωσε την έβδομη επένδυσή του ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Etpa Packaging και την όγδοη επένδυσή του ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία OJOO Limited. 

Η Etpa Packaging ιδρύθηκε το 1995 και έχει εξελιχθεί σε ηγέτη στην εγχώρια αγορά αυτοκόλλητων ετικετών. Στο πελατολόγιο της συγκαταλέγονται μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, απορρυπαντικών και καλλυντικών με παρουσία στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή, γραφεία και αποθήκες στην Αθήνα και απασχολεί 153 άτομα προσωπικό. 

Η OJOO Limited ιδρύθηκε το 2007 στην Κύπρο και δραστηριοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της  www.soundsnap.com ως ψηφιακή βιβλιοθήκη ηχητικών εφέ. Στην ιστοσελίδα της υπάρχουν πάνω από 400.000 ηχητικά εφέ ενώ έχει περισσότερους από 2.900 χρήστες που περιλαμβάνουν εταιρίες παραγωγής ταινιών, διαφημίσεων, video games και καλλιτέχνες. H εταιρεία έχει παρουσία στην Ελλάδα, την Κύπρο και στις ΗΠΑ. 

Το Elikonos 2, ένα VC ύψους 85 εκατευρώ, έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs). Το Elikonos 2 αντλεί τα κεφάλαιά του από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πλατφόρμα του ελληνικού κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. Το Elikonos 2 διαχειρίζεται η Elikonos Capital, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών από το 2012 με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 100 εκατ. ευρώ. 

Το Equifund χρηματοδοτείται από το Ελληνικό «Ταμείο Συμμετοχών» (Greek ESIF Fund of Funds TAESYM) από την Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund)/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) (Operational Programme EPANEK), το EIF και θεσμικούς επενδυτές, και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την δημιουργία κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις