Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η N26 έγινε η μεγαλύτερη σε αξία fintech στη Γερμανία πάνω από την Commerzbank

Η εταιρεία θα αξιοποιήσει την νέα χρηματοδότηση που την έφερε σε αυτήν τη θέση επεκτείνοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων στις μετοχές της εταιρείας.

Η N26 άντλησε πρόσφατα τουλάχιστον 900 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς E, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ. Η πρόσφατη χρηματοδότηση αυξάνει την αποτίμηση της εταιρείας σε πάνω από 9 δισ. δολάρια, καθιστώντας την πρωτοπόρο εταιρεία με έδρα το Βερολίνο την fintech με την υψηλότερη αποτίμηση στη Γερμανία και κατατάσσοντάς την μεταξύ των 20 κορυφαίων fintech στον κόσμο. Η συνολική της αξία ξεπερνά αυτήν της Commerzbank, η κεφαλαιοποίηση της οποίας φτάνει τα 7,6 δισ. ευρώ αποτελώντας την τρίτη μεγαλύτερη ψηφιακή τράπεζα. 

Του γύρου ηγήθηκαν οι επενδυτές Third Point Ventures και Coatue Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ συμμετείχε και η Dragoneer Investment Group καθώς και οι υφιστάμενοι επενδυτές της N26. Η N26 έλαβε ακόμη υποστήριξη από την Goldman Sachs, η οποία ενήργησε ως συνδετικός κρίκος των επενδυτών με την εταιρεία στον συγκεκριμένο γύρο. 

Ο Valentin Stalf, CEO και συνιδρυτής της N26 σημείωσε ότι ο πρόσφατος γύρος χρηματοδότησης επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι η λιανική τραπεζική όπως την ξέρουμε έχει αλλάξει. Ο ίδιος τόνισε ότι με τα νέα αυτά κεφάλαια, στόχος είναι να γίνουν μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες λιανικής στην Ευρώπη, και όλα αυτά χωρίς ούτε ένα υποκατάστημα. 

Ο Heath Terry, εταίρος της Third Point Ventures ανέφερε ότι η N26 έχει καθιερωθεί ως ένας υψηλών προδιαγραφών παγκόσμιος οργανισμός fintech, δηλώνοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό του για την παροχή κεφαλαίου και την στρατηγική υποστήριξη για να επιταχύνει το έργο της N26 ώστε αυτή να προσφέρει με τη σειρά της μια παγκόσμιας κλάσης εμπειρία mobile banking σε εκατομμύρια ανθρώπους. 

Η N26 θα χρησιμοποιήσει ιδίως τη νέα της χρηματοδότηση για να επεκτείνει σημαντικά την εμπειρία mobile banking, κλιμακώνοντας περαιτέρω την διεθνή της ομάδα και παράλληλα στοχεύει να εντάξει 1.000 νέα μέλη της ομάδας της τα επόμενα χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του προϊόντος, της τεχνολογίας και της κυβερνοασφάλειας. 

Επιπλέον, η N26 θα επεκτείνει σημαντικά τη δεξαμενή μετοχών των υπαλλήλων της, ενώ θα διευρύνει τη συμμετοχή στο Σχέδιο Ιδιοκτησίας Μετοχών Εργαζομένων (ESOP) στο 100% των εργαζομένων στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα ESOP στην Ευρώπη. Ο Maximilian Tayenthal, Co-CEO και συνιδρυτής της N26 δήλωσε τέλος από την πλευρά του ότι θεωρεί απαραίτητο το να μοιράζεται αναλόγως την επιτυχία αυτή με το δυναμικό της.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις