Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τέσσερις νικήτριες Startups αναδείχθηκαν στο Trophy – Τροφή Challenge

Καθεμία από τις ομάδες θα λάβουν χρηματικό βραβείο ενώ θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιχειρηματικής ενίσχυσης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o μεγαλύτερος Διαγωνισμός Τεχνολογικής Καινοτομίας για ελληνικές αγροδιατροφικές επιχειρηματικές ιδέες και Startups «Trophy – Τροφή Challenge», που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων έγινε σε εκδήλωση υβριδικής μορφής την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021.

Από τις συνολικά εβδομήντα (70) αιτήσεις που κατατέθηκαν, εικοσιπέντε (25) ομάδες προκρίθηκαν στο Trophy Bootcamp, οι οποίες έλαβαν καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες για τεχνικές παρουσίασης επιχειρηματικών προτάσεων. Στην επόμενη φάση προχώρησαν οι δώδεκα (12) ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την Επιτροπή Αξιολόγησης με κριτήρια την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την εφαρμοσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Ο μεγάλος τελικός ανέδειξε συνολικά τέσσερις (4) νικητές, οι οποίοι έλαβαν έπαθλα συνολικής αξίας 23.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία “Ideas” ως νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν οι: AgroCognition, Track4Value και Digital Bites, σε κάθε μία εκ των οποίων απονέμεται χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ. Στην κατηγορία “Startups” νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία: GEP Unmanned Technologies, στην οποία δόθηκε χρηματικό έπαθλο ύψους 8.000 ευρώ.

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, τα οποία θα βοηθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των προτάσεων, ο οργανισμός προσφέρει σε όλους τους νικητές ένα σύγχρονο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, διάρκειας 5 μηνών, το οποίο περιλαμβάνει εξατομικευμένη υποστήριξη,δυνατότητα πιλοτικών δοκιμών πεδίου ανάλογα με την πρόταση, πρόσβαση σε ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης και χρηματοδότησης, και συμβουλευτική από αναγνωρισμένα στελέχη της αγοράς και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Rutgers των Η.Π.Α.

Σημειώνεται ότι το «Trophy – Τροφή Challenge» ξεκίνησε το 2019 και μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει 67 startups, ενώ παράλληλα οι 8 νικήτριες ομάδες των προηγούμενων κύκλων έλαβαν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 47.000 ευρώ.

O διαγωνισμός αφορά προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής, σε τομείς της αγροδιατροφής, όπως στη γεωργική και ζωική παραγωγή (μηχανήματα, ΙοΤ, software και διαδικασίες, της επεξεργασίας κ.α.), στην επεξεργασία και τεχνολογία τροφίμων, τη βιοτεχνολογία, συσκευασίες, καθώς και στους κλάδους των agrologistics, της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.

Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρουν η δικηγορική εταιρεία  Ποταμίτης Βεκρής, ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων RSM Greece. Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι οι εταιρείες BASF και Bayer Hellas, ενώ μέγας δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και του «Trophy – Τροφή Challenge» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις