Το Public προσφέρει tech εξοπλισμό για το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία»

Το Public ενισχύει με αυτόν τον τρόπο την ψηφιακή εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία, στηρίζοντας παράλληλα την πρωτοβουλία «Δεσμός για τα Σχολεία».

Το Public διευρύνει την υποστήριξη του προς το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία», της ΜΚΟ «ΔΕΣΜΟΣ», με στόχο την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, εκπαιδευτικών υλικών και έργων υποδομής για τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Η στήριξη του Public στο πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» συνδυάστηκε φέτος με το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα». Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν στην πρωτοβουλία με τις αγορές τους, επιλέγοντας το Public για να αξιοποιήσουν τα κουπόνια του προγράμματος και να αναβαθμίσουν τεχνολογικό τους εξοπλισμό.

Από πλευράς του το Public, προχωρά με την προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 30.000 ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών σε αίθουσες πληροφορικής 11 δημόσιων σχολείων, βελτιώνοντας τις συνθήκες μάθησης για 2.398 μαθητές στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, τη Λέσβο, την Πάρο και τη Σάμο.

Πρωτοβουλίες για ισότιμη πρόσβαση νέων στην ψηφιακή εκπαίδευση

Πιστό στον εταιρικό του σκοπό να εμπνέει και να στηρίζει τους ανθρώπους ώστε να απολαμβάνουν τη ζωή, το Public αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ισότιμη πρόσβαση των νέων στην ψηφιακή εκπαίδευση, την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη δωρεά συσκευών τεχνολογίας και οικιακών συσκευών, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Public-MediaMarkt, για την υποστήριξη 21 δομών προστασίας και φιλοξενίας παιδιών σε όλη την Ελλάδα μέσω του ΔΕΣΜΟΥ και των 3.230 επιπλέον συσκευών τεχνολογίας (laptop, tablet κ.α.), που προσφέρθηκαν τον Απρίλιο του 2020 σε δημόσια σχολεία, στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς του Ομίλου Olympia για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ο «ΔΕΣΜΟΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας δράσεις στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων.

Το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» διανύει φέτος τον έκτο χρόνο υλοποίησης και μέχρι σήμερα έχει καλύψει ανάγκες 116 σχολείων σε 63 περιοχές της χώρας, βελτιώνοντας την εκπαιδευτική εμπειρία 12.000 μαθητών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις