Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόγραμμα ψηφιακής ασφάλειας για παιδιά από Google Ελλάδας

Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν στα σχολεία και παρέχει εργαλεία και μεθόδους αναγνώρισης κακόβουλων ενεργειών.

Η Google Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), προτείνει εργαλεία ασφαλούς online πλοήγησης για τα παιδιά, μέσα από το πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», με αφορμή τον ευρωπαϊκό μήνα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις πιθανές παγίδες του διαδικτύου, η Google Ελλάδας υλοποιεί, για δεύτερη χρονιά φέτος, ένα επιστημονικά αξιολογημένο και εγκεκριμένο πρόγραμμα με τίτλο «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου». Πρόκειται για μια «πυξίδα» ασφαλούς πλοήγησης στο Ίντερνετ, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και στα ίδια τα παιδιά, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Ένας κύκλος μαθημάτων για την ψηφιακή ασφάλεια

Είναι ένας κύκλος μαθημάτων που παρέχει στους εκπαιδευτικούς εργαλεία και μεθόδους για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης, ενώ προσφέρεται ταυτόχρονα και για την εκπαίδευση των γονιών, ώστε να γνωρίζουν καλύτερα πώς να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Το πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» παρέχει μεταξύ πολλών άλλων κατανόηση του τι είναι αληθινό στο διαδίκτυο, αναγνώριση της διαδικτυακής απάτης, κατανόηση του τι είναι το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» (phishing) και πώς το αποφεύγουμε, κατανόηση του πόσο σημαντικό είναι το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών, εξοικείωση με τα εργαλεία και τις ρυθμίσεις που παρέχουν προστασία κατά των χάκερ και άλλων απειλών κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις