Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Spotify βλέπει 19% άλμα στις συνδρομές επί πληρωμή

Το Spotify έχει αυξήσει τις premium συνδρομές, από τις οποίες λαμβάνει το μεγαλύτερο κέρδος.

Η αύξηση οφείλεται στη ζήτηση που υπάρχει στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, οι οποίες, μαζί, αποτελούν σχεδόν το 70% των συνδρομητών premium. Το Spotify ανακοίνωσε άνοδο της τάξης του 19% στους συνδρομητές επί πληρωμή κατά τη διάρκεια του τρίτου οικονομικού τριμήνου της.

Η εταιρεία streaming μουσικής δήλωσε ότι αυτή η αύξηση την οδήγησε σε 172 εκατ. premium συνδρομητές, αφού οι συνολικοί μηνιαίοι ενεργοί χρήστες έφτασαν συνολικά τα 381 εκατ. Ο CEO του Spotify, Ντάνιελ Εκ δήλωσε ότι για την εταιρεία αυτή αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία, η οποία θα τους καταστήσει ως τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ήχου στον κόσμο.   

Συγκεκριμένα, περίπου το 40% των premium συνδρομητών του Spotify τοποθετούνται στην Ευρώπη και το 29% στις ΗΠΑ. Η εταιρεία κερδίζει τα περισσότερα χρήματα της από τις συνδρομές και την προβολή διαφημίσεων στα μέλη που δεν πληρώνουν.  

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις είχαν μειωθεί κατά τη διάρκεια της χειρότερης περιόδου της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά αυξήθηκαν στο φετινό τρίτο τρίμηνο κατά 75% σε 323 εκατ. ευρώ. Η Spotify δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσλάβει εκατοντάδες εργαζόμενους για να αυξήσει τις πωλήσεις διαφημίσεων.  

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 27% στα 2,5 δισ. ευρώ – υψηλότερα από τα 2,45 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η εταιρεία ανακοίνωσε τέλος καθαρά κέρδη 2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 101 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις