Patras IQ: Τι θα δούμε στην 7η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας 2021

Ψηφιακή έκθεση και πολλά events έρχονται τον Δεκέμβρη με το Patras IQ.

Με πενήντα (50) συμμετοχές ψηφιακών εκθετών θα πραγματοποιηθεί η 7η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. 

Οι διοργανωτές, τηρώντας τα ισχύοντα πρωτόκολλα της πανδημίας, διοργανώνουν την έκθεση με χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς τα περίπτερα και οι επισκέπτες θα επικοινωνούν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σε ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό/εικονικό χώρo. 

Η virtual έκθεση θα παραμείνει ανοικτή και επισκέψιμη μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και θα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε πραγματικό και μη χρόνο.

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα γίνουν με υβριδικό τρόπο, με κεντρικό χώρο εκδηλώσεων το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην διοργάνωση θα δηλώσουν την παρουσία τους, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις- Σπυρίδων Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο Κ. Περρής με τίτλο ομιλίας «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και η διασύνδεση με την παραγωγική διαδικασία» και ο Γ. Κολλιδάς με τίτλο ομιλίας «Νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνολογία νέφους και σύγχρονες απειλές κυβερνοασφάλειας» της PwC Ελλάδας (Payroll & Benefits Solutions).

Στην ίδια εκδήλωση, θα βρεθούν και οι Β. Νικολόπουλος, Επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας MYTILINEOS – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Κ. Πραματάρη, Αν. Καθηγήτρια ΟΠΑ & Εκπρόσωπος της Uni.Fund, Δ. Καλαβρός – Γούσιος Εκπρόσωπος του Velocity Partners, Γ. Μαρκατάτος από τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμο Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας), Κ. Αγραπίδας, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επικεφαλής της πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας.

Τέλος, στο event θα παρευρεθούν και στελέχη της ΓΓΕΚ για το πρόγραμμα του «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και την ανακοίνωση των προγραμματιζόμενων δράσεων της επόμενης περιόδου 2021-2027, μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών που συνδιοργανώνει με την Hetia (Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών) εκδήλωση με θέμα: «Καλύπτοντας το κενό μεταξύ γνωσιακής βάσης και εργασιακού περιβάλλοντος» στην οποία θα παρουσιαστούν  και οι καθιερωμένες πλέον «Ιστορίες Επιτυχίας».

Στο πρόγραμμα θα είναι και οι ακόλουθες εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος: 

  • Παρουσίαση των τριών Κέντρων Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας
  • Θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας & Διανοητικής Ιδιοκτησίας με τη συμμετοχή των Δημήτρη Κουζέλη Intel-lex, Σύμβουλο Ευρεσιτεχνίας/European Patent Attorney, Νίκο Μηνά, European Patent and Trade Mark Attorneys Protecting, Progress/Dublin και Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH
  • Εκδήλωση αφιερωμένη σε διακεκριμένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου ΠατρώνΚωνσταντίνος Μπέκας, Head Advanced Scientific Computing, Citadel Securities, Απόφοιτος Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH , Απόφοιτος Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Διευθυντής των Τμημάτων R&D και Λειτουργίας Δικτύου της Coffee Island, Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και την Χριστίνα Σούζη, Μετεωρολόγος, Απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών.
  • Παρουσίαση των έργων «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ» από τα μέλη ΔΕΠ του Παν. Πατρών και τους εκπροσώπους των εταιρειών.
  • Πληθώρα εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το ΕΑΠ, το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, τα Εργαστήρια Παροχής Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών κ.α.

Η Έκθεση Patras IQ έχει καθιερωθεί, ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και οραματικό της στόχο αποτελεί η διεθνοποίηση του γεγονότος που θα έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας .

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις