Έρχεται το SingularityU Greece Summit 2021 με θέμα «Reimagine»

Μια σειρά από ομιλίες υψηλού επιπέδου για τις πιο meta θεματικές θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, αναλύοντας τις ψηφιακές τάσεις του νέου κόσμου.

Το SingularityU Greece Summit 2021 επιστρέφει το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου, με θέμα «Reimagine», συγκεντρώνοντας τους πιο διακεκριμένους ηγέτες σκέψης σε έναν διάλογο με στοχαστές από όλο τον κόσμο. Το φετινό πρόγραμμα του SingularityU Greece Summit 2021 παρουσιάστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Ομιλητές, πρωτοπόροι και καταξιωμένοι στον τομέα τους, μεταξύ των οποίων οι David Roberts, Shuo Chen, Lauri Reuter, Keith Grossman, αλλά και ο CEO του Ομίλου Vodafone, Nick Read θα αναλύσουν με ψηφιακό και διαδραστικό τρόπο στο κοινό πώς η τεχνολογία, η καινοτομία, η ολοκληρωμένη σκέψη και η ανθρώπινη σύνδεση μπορούν να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς, για όλους.

Εκπρόσωποι σημαντικών οργανισμών και εταιρειών, όπως η Vodafone Ελλάδας, η ΕΥ, η Alpha Βank και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας  Φυσικών Επιστήμων «Δημόκριτος», ανέπτυξαν το ραγδαίο μετασχηματισμό που δημιουργεί η τεχνολογία και πώς μέσω της συμμετοχής και της εξοικείωσής τους με αυτόν, οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν τη νέα κοινωνία και οικονομία που ανοίγεται μπροστά τους.

Η Νίκη Συροπούλου, CEO του SingularityU Greece, τόνισε σχετικά: «Είμαστε και πάλι εδώ, φέτος, μετά από μία εξαιρετική και πρωτοποριακή περσινή διοργάνωση. To κέντρο είναι ο πλανήτης, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αφορά τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι κατέχουν τις απαραίτητες ικανότητες ώστε να μπορέσουν να αντιδράσουν σε όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω τους, τότε μπορούνε να προχωρήσουν στο μέλλον και στην ανάπτυξη».

Ακολούθως, ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το SingularityU Greece Summit. Στη Vodafone πιστεύουμε στη δύναμη του ανθρώπου και σε όσα μπορεί να πετύχει, αξιοποιώντας την τεχνολογία για να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον. Σήμερα, αυτή η αλληλεπίδραση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται εκθετικά και μας φέρνει ενώπιον προκλήσεων και ευκαιριών. Οι ψηφιακές τεχνολογίες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Ουσιαστικά, η μετάβαση προς το αύριο θα είναι “δίδυμη”: τόσο πράσινη όσο και ψηφιακή. Αυτό είναι το καθοριστικό στοιχείο που θα κρίνει την ανάκαμψη μετά την πανδημία και τον στόχο για μία πιο ισχυρή, ανθεκτική και βιώσιμη κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς».

Από την πλευρά της, η Φραγκίσκη Μελίσσα, Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια – Chief Human Resources Officer, της Alpha Bank, υπογράμμισε: «Η φιλοδοξία μας στην Alpha Bank δεν είναι απλώς να παρέχουμε τις καλύτερες τραπεζικές υπηρεσίες, αλλά να αποτελέσουμε τον φυσικό συνομιλητή και συνεργάτη όλων των Ελλήνων που τολμούν και επενδύουν στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας. Υπό την έννοια αυτή, το Singularity – ένα καταξιωμένο think tank διαλόγου αναφορικά με τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των κοινωνιών και των επιχειρήσεων – αποτελεί για εμάς στρατηγικό εταίρο.  Υποστηρίζοντας για άλλη μία χρονιά το Singularity, υποστηρίζουμε στην πράξη τις αξίες της καινοτομίας και τον διάλογο αναφορικά με τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Με τη σειρά του, ο Ηλίας Βυζάς, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες EY Ελλάδος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε θέματα Τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπλήρωσε: «Το SingularityU ανοίγει ένα “παράθυρο στο μέλλον” για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την Πολιτεία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προβλέψουν ακριβέστερα πώς θα τους επηρεάσει και να δράσουν έγκαιρα. Μόνο μέσα από έναν καλοσχεδιασμένο συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό τους θα καταφέρουν να προστατευτούν αποτελεσματικά από τους πολυσχιδείς κινδύνους που εμφανίζονται με αυξανόμενο ρυθμό στην ταραχώδη περίοδο που διανύουμε, και, ταυτόχρονα, να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους».

Ο Γεώργιος Νούνεσης, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», επισήμανε: «Το φετινό SingularityU Summit θα είναι για όλους μας μια καθαρή ματιά στο μέλλον.  Θα ακουστούν απόψεις δυναμικές, συχνά ανατρεπτικές για το πώς μέσα από τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις μπορεί με αισιοδοξία να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα για την παγκόσμια οικονομία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα του πλανήτη. Ο Δημόκριτος υποστηρίζει επιστημονικά το Summit για τέταρτη συνεχή χρονιά, χτίζοντας στη συνεργασία με το SU Greece, ανοίγοντας νέους δρόμους σε θέματα επικοινωνίας και αξιοποίησης των εκθετικών τεχνολογιών».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα κινείται γύρω από τον άξονα του αναστοχασμού σε πρώτη φάση, όπου θα τεθεί σε συζήτηση ένας “νέος κόσμος”, ο επαναπροσδιορισμός της επιχείρησης, του φαγητού, της ενέργειας και της κινητικότητας σε σχέση με την Ελλάδα καθώς και η δικτύωση σε κάθε επίπεδο.

Σε δεύτερη φάση, η θεματική θα επικεντρώνεται στην επανατοποθέτηση της βιωσιμότητας και του στόχου, με αναφορά στην τεχνολογία και την αφήγηση ιστοριών, τον πλανήτη και την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον τεχνολογικό χώρο, μιλώντας για την μετάβαση από την αορατότητα στην ορατότητα με ιδιαίτερη εστίαση στην Ελλάδα.

Σε τρίτη φάση, την 1η μέρα της συνόδου κορύφης, θα προσεγγιστεί το νέο νόμισμα σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, το σχέδιο με στόχο την αξιοπιστία και οι ηθικοί παράγοντες στο κομμάτι της Al.

Η δεύτερη μέρα, συνοπτικά, θα αφιερωθεί στην εργασία, τους κανόνες, τις μελλοντικές πόλεις, το τοπίο των Startup στην χώρα σχετικά με το πως και το πότε θα δημιουργήθουν τα επόμενα unicorns, η ανθρώπινη δημιουργία και η μηχανή, καθώς και ο εκδημοκρατισμός της δημιουργίας.

Σε τελική φάση, η μέρα θα κλείσει με μια νύξη για το μέλλον της υγείας, την αποφυγή των θνησιγενών καταστάσεων και μεταξύ άλλων τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον επιχειρηματικό  και βιομηχανικό κλάδο.

Περισσότερα για να κλείσετε θέση εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις