Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ

Η έκθεση αναδεικνύει τους επόμενους καινοτόμους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να δικτυωθούν στον χώρο.

Η έκθεση PATRAS IQ διοργανώνεται από το 2012 με στόχο τη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα, μέσα από μια διαρκή προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών για την ανάπτυξη νέων και τη βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών που φιλοδοξούν να καταλάβουν μερίδιο στην εθνική και παγκόσμια αγορά.

Για τη διοργάνωσή της έχει υπογραφεί 10ετής Προγραμματική Σύμβαση (2016 – 2026) μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων: το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, που απαρτίζουν την Οργανωτική Επιτροπή Patras IQ με προεδρεύον το Πανεπιστήμιο Πατρών. H όλη προσπάθεια μάλιστα έχει αποκομίσει σημαντικές βραβεύσεις κερδίζοντας το Education Business Awards 2016 και το Εθνικό Βραβείο European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2017 στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας». 

Η 7η Patras IQ σε phygital μορφή 4-6 Δεκέμβριου 2021  

Η 7η Έκθεση Patras IQ διοργανώνεται στις 4,5 & 6 Δεκεμβρίου 2021 με εικονικό τρόπο (virtually) και με παράλληλη ψηφιακή επικοινωνία, δίνοντας την ευκαιρία στους εκθέτες και συμμετέχοντες να αποκτήσουν πρόσβαση και προβολή σε μεγαλύτερο πλήθος ενδιαφερομένων και να αυξήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασιών με πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες, όσο και για την πραγματική οικονομία.  

Πλαισιώνεται από ένα πολυθεματικό διά ζώσης συνεδριακό πρόγραμμα με εκπροσώπους της πολιτείας, επενδυτές και ομιλητές με εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, μεταφοράς τεχνολογίας, μηχανισμούς χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας, όπως και με παρουσίαση ιστοριών επιτυχίας.  

Στο πλαίσιο των επιμέρους παράλληλων δράσεων δικτύωσης και προβολής, θα δίνεται η δυνατότητα στους Εκθέτες να πραγματοποιήσουν τη δική τους διά ζώσης παρουσίαση του περιπτέρου τους. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση σε ζωντανή ροή (live streaming) και κατ’ απαίτηση, μέσω της πλατφόρμας PATRAS IQ.  

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που προστίθεται σε αυτήν τη διοργάνωση είναι η διευρυμένη περίοδος λειτουργίας της virtual έκθεσης, καθώς θα παραμείνει ενεργή έως και την Κυριακή 12.12.21 (με επιλεγμένες ώρες επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο) με πρόσβαση σε 

  • Οn demand εκδηλώσεις του τριημέρου 4, 5 & 6.12.2021  
  • Virtual περίπτερα  
  • Live streaming εκδηλώσεις  
  • Προγραμματισμένες συναντήσεις με τους Εκθέτες της 

Ποια τα οφέλη συμμετοχής 

Στους εκθέτες η Patras IQ δίνει την ευκαιρία παρουσίασης νέων προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών, στους παραγωγικούς φορείς και σε εκπροσώπους φορέων, επενδυτών, επιχειρηματιών και ιδιωτών, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και την αξιοποίηση ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων και καινοτόμων ιδεών, αλλά και την αναζήτηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων και επενδυτικών funds.  

Για τους επενδυτές η Patras IQ αποτελεί μια δυναμική ευκαιρία για την ανακάλυψη των επόμενων επιτυχημένων επιχειρηματιών και για την επένδυση σε νέες επαγγελματικές συνεργασίες, είτε με τον ακαδημαϊκό χώρο (ερευνητές και μέλη ΔΕΠ), είτε με μικρότερες αλλά ραγδαία εξελισσόμενες εταιρείες.  

Η digital εκδοχή της έκθεσης δίνει ακόμα μεγαλύτερα οφέλη στο χώρο της βιομηχανίας, γιατί εκτός από την πληθώρα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το τριήμερο της έκθεσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση των εκθεμάτων και να επικοινωνήσουν σε χρόνους real time με τους εκθέτες που τους ενδιαφέρουν.  

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από το 2012 που διοργανώθηκε η πρώτη Patras IQ υπάρχει σταθερή συνεργασία με χρηματοδοτικά funds και venture capitals, ενώ εκπρόσωποί τους συμμετέχουν σε κάθε έκθεση είτε ως ομιλητές σε εκδηλώσεις, είτε ως κριτές σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς ή/και ως συνομιλητές σε B2B συναντήσεις.  

Στους επισκέπτες η Patras IQ προσφέρει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ερευνητικό δυναμικό της χώρας, αφού μέσω της εικονικής πραγματικότητας θα μπορούν να επισκεφθούν τα περίπτερα των εκθετών, να γνωρίσουν καινοτόμες επιχειρήσεις και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με αναγνωρισμένους ομιλητές και φορείς σε θέματα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας καθώς και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς καινοτόμων ιδεών. 

Δράσεις υποστήριξης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας 

> Πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, όπως ημερίδες, ομιλίες και παρουσιάσεις καθώς και Β2Β συναντήσεις με επενδυτικά funds, φορείς και επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στο χώρο  

> Διοργάνωση pitching events με φοιτητικές ομάδες, επιστημονικοί διαγωνισμοί, σεμινάρια εργαλείων ανάπτυξης επιχειρηματικότητας κ.ά.  

> Διοργάνωση διαγωνισμών για την ανάδειξη και την επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών  

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα της Phygital PatrasIQ στο https://patrasiq.gr και δείτε τους τρόπους συμμετοχής. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις