Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Infin8: Ο “ελβετικός σουγιάς” του banking

Η εφαρμογή mobile/web banking της ελληνικής Fintech Startup Infin8 προσφέρει συνολική εικόνα της τραπεζικής σου δραστηριότητας παρέχοντας πρόσβαση σε πάνω από 160 τράπεζες σε όλη την Ευρώπη καθώς και μεταφορές χρημάτων, γλιτώνοντας τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις από πολύτιμο χρόνο και κόπο, έτσι ώστε να επικεντρωθούν στην εργασία τους.

Στην ψηφιακή εποχή όπου ζούμε χρησιμοποιούμε καθημερινά δεκάδες πλατφόρμες και εφαρμογές για παραγγελίες φαγητού και ειδών σούπερ μάρκετ, για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις μας στην πόλη και φυσικά για τις πληρωμές μας.  

Ειδικά αν έχουμε λογαριασμούς και κάρτες σε πολλές τράπεζες και νεοτράπεζες, η διαδικασία ελέγχου των υπολοίπων, των πληρωμών και των μεταφορών χρημάτων μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετικά πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 6.000 τράπεζες στην Ευρώπη – είτε παραδοσιακές είτε νεοτράπεζες (όπως η Ν26 και η Revolut).  

Επίσης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν πάνω από 250 Ιδρύματα Ηλεκτρονικού Χρήματος, τα οποία προσφέρουν niche χρηματο-οικονομικά προϊόντα. Αυτό όμως που παρατηρείται είναι ότι τόσο οι ιδιώτες, όσο και οι εταιρικοί πελάτες των τραπεζών χρησιμοποιούν apps και υπηρεσίες από πολλές και διαφορετικές τράπεζες.  

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το στοιχείο ότι ο μέσος ενήλικας Ευρωπαίος διατηρεί λογαριασμούς και κάρτες σε πάνω από τέσσερις τράπεζες αλλά και το ότι η χρήση των ψηφιακών καναλιών εξυπηρέτησης των τραπεζών παρουσιάζει διψήφια άνοδο κάθε χρόνο, συμπεραίνει εύκολα κανείς ότι οι πελάτες χρησιμοποιούν πολλαπλές εφαρμογές (mobile και web) για να καλύψουν τις καθημερινές τους τραπεζικές ανάγκες.  

Μια ομάδα ειδικών στον τραπεζικό κλάδο εντόπισε το συγκεκριμένο πρόβλημα και δημιούργησε την Infin8, με σκοπό να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού σε τράπεζες. Το πολυεπίπεδο γνωσιακό υπόβαθρο των ιδρυτών της βοήθησε στο να συγκεντρωθούν στοιχεία και γνώσεις από διάφορα πεδία, όπως το οικονομικό, το τεχνολογικό, το στρατηγικό, και όλα μαζί συνδυαστικά να δώσουν λύσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της τραπεζικής εμπειρίας μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας.  

Με πάνω από 60 χρόνια συνολικής εμπειρίας στον κλάδο του Fintech, η ομάδα της Infin8 ήταν από τις πρώτες στην Ευρώπη το 2014 που εντόπισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μία Mobile Banking εφαρμογή, η οποία θα λειτουργεί ως aggregator για το σύνολο των τραπεζών. Η έλευση του Open Banking μέσω της ευρωπαϊκής οδηγίας PSD2 διευκόλυνε και φυσικά επιτάχυνε την προσπάθεια της Infin8.  

Μέσω της Infin8 οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 160 τράπεζες σε 6 χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ρουμανία) αλλά και στις σημαντικότερες πανευρωπαϊκές NeoBanks, όπως η Revolut και η Ν26. Ενώ γίνεται συνεχώς προσπάθεια για τη διεύρυνση των τραπεζών αλλά και των χωρών στις οποίες η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη. Σύντομα μάλιστα η εφαρμογή θα είναι live και στην Κύπρο. Η εφαρμογή μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, πορτογαλικά).  

H Infin8 προσφέρει στους εταιρικούς και τους ιδιώτες χρήστες τη δυνατότητα ενοποίησης τραπεζικών λογαριασμών και καρτών μέσω mobile και web app, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βλέπουν με μια ματιά:  

  • το σύνολο των χρημάτων που έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς  
  • το υπόλοιπό τους ανά τράπεζα  
  • τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιήσει  
  • τις οφειλές τους  
  • επίσης τους παρέχεται κατηγοριοποιημένη αναφορά κινήσεων και δυνατότητα διαχείρισης ρευστότητας. 

Παράλληλα, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να μεταφέρουν χρήματα από οποιονδήποτε λογαριασμό τους εύκολα και γρήγορα, αφού μπορούν να έχουν συνδεδεμένους όλους τους λογαριασμούς τους. Επίσης, μπορούν εύκολα να αποθηκεύσουν ένα αντίγραφο των επιλεγμένων συναλλαγών τους, ώστε να διατηρούν αρχείο με τη δραστηριότητά τους για να μην ξεφεύγουν από τον προγραμματισμό τους.  

Η εφαρμογή Infin8 είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και στις επιχειρήσεις, καθώς τις βοηθά να διαχειρίζονται τη ρευστότητά τους. Παράλληλα, διαθέτει επιπλέον εργαλεία για εταιρικούς πελάτες, όπως η δημιουργία αναφορών με δυνατότητα εξαγωγής σε Excel και PDF, για να έχουν τον πλήρη έλεγχο της τραπεζικής τους δραστηριότητας ανά πάσα στιγμή!  

Όλα αυτά γίνονται σε εναρμόνιση με το σύστημα ασφάλειας των τραπεζών, καθώς η Infin8 λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια, αφού η σύνδεση με τους τραπεζικούς λογαριασμούς γίνεται εντόςνεοβαν του περιβάλλοντος της εκάστοτε τράπεζας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας των τραπεζών και η Infin8 δεν αποθηκεύει ευαίσθητα δεδομένα, όπως ο κωδικός σύνδεσης τραπεζών και οι αριθμοί καρτών.  

Η Infin8 έχει λανσαριστεί σε έξι χώρες προσφέροντας τις προαναφερθείσες υπηρεσίες, ενώ στο μέλλον σκοπεύει να προσφέρει προσωποποιημένες προσφορές στους χρήστες της από συνεργάτες βάσει του συναλλακτικού προφίλ τους και να εισέλθει στο χώρο των «account to account payments» σε συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιούνται είτε online είτε με φυσική παρουσία.  

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Infin8 έχει ενεργή παρουσία στο ελληνικό Startup οικοσύστημα με πολλές διακρίσεις και δράσεις εξωστρέφειας έχοντας συμμετάσχει στο πρόγραμμα egg της Eurobank, στο Mastercard Central Easter Europe Innovation Forum, στο Web Summit της Λισαβόνας και στο World Mobile Congress της Βαρκελώνης. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις