Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mathemagic: Ένα πρόγραμμα για την “μαγεία” των μαθηματικών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά και online μαθηματικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει το «Mathemagic», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Άτομα κάθε ηλικίας με ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, έτοιμοι να «ξεσκεπάσουν» την αλήθεια πίσω από τεχνάσματα και θεαματικά τρικ ή να μάθουν εντυπωσιακά, διασκεδαστικά, εκπαιδευτικά παιχνίδια, θα κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των Μαθηματικών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την δυνατότητα online συμμετοχής. Ανεξάρτητα από την τοποθεσία ‒από το πιο απομακρυσμένο νησί ως το πιο ψηλό βουνό‒ το Mathemagic θα φτάσει ιντερνετικά στην οθόνη του υπολογιστή ή του tablet των ενδιαφερόμενων, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν αλλού. 

Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν όλα όσα φαίνονται παράδοξα ή περίεργα, αλλά μπορούν εύκολα να εξηγηθούν με τη μαθηματική λογική συναρπάζοντας τους. Υπάρχουν άλλωστε πολλά “τεχνάσματα” που μοιάζουν με μαγικά αλλά πίσω τους κρύβονται.. τα μαθηματικά!

Οι συμμετέχοντες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να δουν θεαματικά τρικ βασισμένα στην επιστήμη των Μαθηματικών, που πραγματοποιούνται με την επιστημονική καθοδήγηση των έμπειρων εισηγητών, των επιστημόνων του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. 

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το κόστος συμμετοχής για ενήλικες είναι στα 10 ευρώ και για παιδιά (άνω των 12) στα 7,5 ευρώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη διαδικασία κράτησης από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:30-16:30) στο τηλέφωνο 210 9469641, ή στην ιστοσελίδα www.eef.edu.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις