Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ψηφιακή τράπεζα N26 αποσύρεται από τις ΗΠΑ

Η εταιρεία έχει ήδη αποσυρθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit, θέλοντας τελικά να επικεντρωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η γερμανική ψηφιακή τράπεζα N26 πρόκειται να σταματήσει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ για να επικεντρωθεί περισσότερο στην ευρωπαϊκή της δραστηριότητα. Η τράπεζα που διαθέτει μια εφαρμογή, ξεκίνησε τη δράση της στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2019 και έκτοτε έχει συγκεντρώσει 500.000 πελάτες, οι οποίοι πρέπει τώρα να βρουν έναν νέο τραπεζικό συνεργάτη πριν τις 11 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία πλέον εστιάζει στην λειτουργία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε νέες κάθετες εργασίες, ώστε να συμπεριλάβει επενδυτικά προϊόντα το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η εταιρεία εκτός από την ενίσχυση των βασικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, όπου η υιοθέτηση της ψηφιακής τραπεζικής συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, σχεδιάζει μια μελλοντική επέκταση σε επιπλέον αγορές στην Ανατολική Ευρώπη, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών στην περιοχή.

Η N26 συγκέντρωσε τον προηγούμενο μήνα πάνω από 900 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς Ε, και πλέον η αξία της αποτιμάται πάνω από 9 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η ταχεία ανάπτυξη που είχε της κόστισε αρκετά, αφού υπέστη αυξημένο έλεγχο από τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές και αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζόμενων, προχωρώντας στη σύσταση ενός “Συμβουλίου Εργασίας” εν μέσω ισχυρισμών για πολύ χαμηλή αξιοπιστία στο εσωτερικό της διοίκησης της ψηφιακής τράπεζας.

Η σύγκρουση με τη γερμανική ρυθμιστική αρχή BaFin οδήγησε στην επιβολή προστίμου ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, θέτοντας νέο προσωρινό ανώτατο όριο για τις εγγραφές νέων πελατών, ενώ η εταιρεία εργάζεται για τη βελτίωση των εσωτερικών ελέγχων συμμόρφωσής της με στόχο την τήρηση των υποχρεώσεων της έναντι του ξεπλύματος “βρώμικου” χρήματος.

Η απόσυρση από τις ΗΠΑ έρχεται επίσης δύο χρόνια μετά την αποχώρηση της τράπεζας από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω περιορισμών που σχετίζονται με το Brexit και την απόφαση της βρετανικής τράπεζας Monzo να εγκαταλείψει τα σχέδιά της στο να αποκτήσει τη δική της τραπεζική άδεια στις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις