Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IKEA: Το μεγαλύτερο κατάστημα παγκοσμίως άνοιξε στις Φιλιππίνες

Τα εγκαίνια του νέου καταστήματος, συνολικής έκτασης 66.000 τ.μ. συμπίπτουν με τη νέα στρατηγική της σουηδικής εταιρείας σε διεθνές επίπεδο, η οποία δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της IKEA, με τον σουηδικό κολοσσό του retail να επεκτείνεται σημαντικά στις αναδυόμενες ασιατικές αγορές. Μάλιστα, στο πλαίσιο της ευρύτερης στροφής της ΙΚΕΑ στην Ασία, η εταιρεία εγκαινίασε στις Φιλιππίνες το μεγαλύτερό της κατάστημα παγκοσμίως, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της πανδημίας στον κλάδο.

Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα Μανίλα άνοιξε την Πέμπτη το γιγαντιαίο νέο διώροφο κατάστημα της ΙΚΕΑ, συνολικής έκτασης 66.000 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εστιατόριο, εκθεσιακούς χώρους, αποθήκες, κέντρο για e-commerce και call centre.

Παράλληλα, τα εγκαίνια του νέου καταστήματος, συμπίπτουν με τη νέα στρατηγική της σουηδικής εταιρείας σε διεθνές επίπεδο, η οποία δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το e-commerce έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της δυναμικής της IKEA, ιδίως την περίοδο των lockdown. Αυτή τη στιγμή το 26% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας αφορά online παραγγελίες, μια τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον στο μεσοπρόθεσμο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τα τεράστια κωλύματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, τις ελλείψεις εφοδιασμού και τις μεγάλες δυσκολίες στο «στοκάρισμα» των καταστημάτων, τα έσοδα της IKEA την περσινή χρονιά σημείωσαν νέο ρεκόρ «αγγίζοντας» τα 42 δισ. ευρώ.

Εκτός από το νέο κατάστημα-ορόσημο στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, η ΙΚΕΑ, η οποία αυτή τη στιγμή λειτουργεί 460 φυσικά καταστήματα παγκοσμίως, αναμένεται να ανοίξει επιπλέον 60 καταστήματα μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, ενώ στις αρχές του 2022 θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα πρώτα καταστήματα της σουηδικής αλυσίδας στη Λατινική Αμερική, αρχής γενομένης από την πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις