Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Monzo δίνει εικονική κάρτα για buy now pay later ανέπαφες πληρωμές

Οι χρήστες πρέπει μόνο να περάσουν τα στοιχεία τους και αυτόματα να διαλέξουν το πρόγραμμα δόσεων που τους ταιριάζει προτού ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Το BNPL προϊόν Flex της Monzo προσθέτει μια εικονική κάρτα που θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώσουν ανέπαφα με Apple Pay ή Google Pay. Το Monzo Flex, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο, επιτρέπει σε ορισμένους πελάτες να αποκτήσουν πιστωτικό όριο έως 3.500+ ευρώ και στη συνέχεια να πληρώνουν για συναλλαγές άνω των 35 ευρώ σε τρεις δόσεις με επιτόκιο 0% ή σε έξι με 12 δόσεις με επιτόκιο 19% APR (ετήσιο ποσοστό).

Συγκεκριμένα, η ψηφιακή τράπεζα δίνει στους χρήστες μια εικονική κάρτα Flex για ανέπαφες πληρωμές σε καταστήματα. Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι πελάτες χρειάζεται μόνο να εισάγουν τα στοιχεία της κάρτας τους στο ταμείο.

Αφού πραγματοποιήσουν μια πληρωμή, οι αγοραστές μπορούν να επιλέγουν ένα πρόγραμμα δόσεων και να πληρώνουν το πρώτο μέρος. Ωστόσο, πολλοί συνεχίζουν να ασκούν κριτική στη μέθοδο πληρωμής που προσφέρει η πρακτική του “αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα” λέγοντας ότι ενθαρρύνει τα άτομα στο να σπαταλούν περισσότερα χρήματα σε ανύποπτο χρόνο.

Παρόλα αυτά, η BNPL πολιτική έχει φέρει πρόσφατα τρομακτική ανάπτυξη στους παρόχους της, με εκατομμύρια άτομα να χρησιμοποιούν την εναλλακτική μέθοδο πληρωμής (ειδικότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο). Η ψηφιακή τράπεζα Monzo με πάνω από 5 εκατ. πελάτες προχώρησε στην κίνηση αυτή σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Klarna και την Clearpay, δίνοντας τους την δυνατότητα να πραγματοποιούν ευέλικτες και ανέπαφες πληρωμές.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις