Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το JA Greece στα Ιωάννινα για εκπαιδευτικούς με ενδιαφέρον στην μαθητική επιχειρηματικότητα

Στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου είναι η μύηση των δασκάλων στην σχολική επιχειρηματικότητα και τα σχετικά προγράμματα.

Τo Junior Achievement Greece (JA Greece) μετά από το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, τα Τρίκαλα, την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει να υλοποιεί εργαστήρια ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την επιχειρηματικότητα στο σχολείο.

Έτσι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα Ιωάννινα σε συνεργασία με το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (χώρος Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, Ε.Ο. Λογγάδων-Βασιλικής, Λογγάδες, ΤΚ. 45500 και ώρα 17:15 έως 19:45). Το Εργαστήριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις επιχειρηματικότητας στα σχολεία τους.

Στόχοι του Εργαστηρίου είναι οι εκπαιδευτικοί:

  • να συνεργαστούν και να αλληλοεπιδράσουν ώστε να αντιληφθούν τον ρόλο του εκπαιδευτικού στο πλαίσιο ενός προγράμματος σχολικής επιχειρηματικότητας,
  • να γνωρίσουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από άλλους συναδέλφους, σε συνεργασία με εθελοντές-μέντορες,
  • να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού JA Greece.

Το JA Greece, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας με το ΥΠΑΙΘ, προσφέρει από το 2005 δωρεάν προγράμματα σε σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) όλης της Ελλάδας, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, και ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο), έχουν την έγκριση του Υπουργείου.

Τα προγράμματα αυτά μπορούν να ενταχθούν στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ή να υλοποιηθούν στο πλαίσιο μαθημάτων Τεχνολογίας & Πληροφορικής, Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, Αρχών Οικονομίας, Οικιακής Οικονομίας, αλλά και αντίστοιχων ομίλων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ή άλλων εκπαιδευτικών δράσεων.

Το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» όπως και ο «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» διεξάγονται με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ, ενώ το πρόγραμμα “Company Junior” έχει ενταχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΙΕΠ.

Έμφαση δίνεται στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τη διευθύντρια του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων Αικατερίνη Τάτση, τη συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ02, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου και Παιδαγωγικής Ευθύνης Αρσακείου Ιωαννίνων Μαρούλα Παπαευσταθίου, τον συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ80, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου Ιωάννη Γεωργόπουλο και τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Γκωλέτση.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στη σχολική εκπαίδευση από τα στελέχη του Junior Achievement Greece Ελένη Χελιώτη και Ιωάννα Κυπριώτη, ενώ στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωάννα Μερτζάνη και του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Μαρία Γεωργούλα θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές από εφαρμογές προγραμμάτων επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση θα κλείσει με μια βιωματική δραστηριότητα με τίτλο «Εμπνέοντας, προετοιμάζοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές για μια ομαδική δράση επιχειρηματικότητας».

Μετά το πέρας της θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητο να έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τις 6/12/2021 στο link. Επισημαίνεται ότι στη συνάντηση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία κατά του COVID-19. Επομένως, για την είσοδο στον χώρο χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας και πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες ή βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις