Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Breathe Battery Technologies έλαβε 1,5 εκατ. λίρες για fast charging

Η Startup έχει αναπτύξει ένα λογισμικό που βοηθά τα ηλεκτρικά οχήματα και τα smartphones να φορτίζουν πιο γρήγορα και να κρατούν περισσότερο.

Η νεοσύστατη εταιρεία Breathe Battery Technologies με έδρα το Λονδίνο συγκέντρωσε 1,5 εκατ. λίρες με επικεφαλής την Speeinvest. Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την εταιρεία να επεκτείνει και να επιταχύνει την ανάπτυξη των έξυπνων αλγορίθμων διαχείρισης μπαταρίας σε ηλεκτρικά οχήματα και smartphones. 

Τα συστήματα διαχείρισης μπαταριών είναι αυτά που κρύβονται πίσω από τις μπαταρίες που βρίσκονται σε συσκευές και οχήματα. Αυτά διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο να μπορούν οι μπαταρίες να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια και στον μέγιστο βαθμό.  

Η Breathe, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 ως spin-out της ομάδας ηλεκτροχημικής επιστήμης και μηχανικής του Imperial College του Λονδίνου, θεωρεί ότι η ευφυΐα των συστημάτων διαχείρισης μπαταριών βρίσκεται στο λογισμικό και για αυτό δημιούργησε το Lincc, το πρώτο στον κόσμο λογισμικό φόρτισης προσαρμοσμένο στην υγεία της μπαταρίας.  

Το όραμα της Breathe είναι να καταλύσει την ηλεκτροκίνηση – του τρόπου με τον οποίο κινούμαστε στον πλανήτη, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO Δρ. Ian Campbell. Η έμπνευση ήρθε από την ανάγκη ηλεκτροδότησης συστημάτων μεταφορών του πλανήτη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης – εξ ου και το όνομα της εταιρείας.  

Η εταιρεία ξεκινά με την ηλεκτροκίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και μακροπρόθεσμα στοχεύει να κινηθεί και σε αγορές της ναυτιλίας και της αεροδιαστημικής. Η νεοφυής επιχείρηση ιδρύθηκε από τον Δρ. Campbell μαζί με τον CTO Dr Yan Zhao και τον επιστήμονα καθηγητή Greg Offer, οι οποίοι έχουν από ένα διδακτορικό στη μηχανική μπαταριών από το Imperial College του Λονδίνου, όπου διευθύνει μια ερευνητική ομάδα 40 και ατόμων στην αιχμή της μηχανικής των μπαταριών.  

Ο τελευταίος είναι επίσης επικεφαλής του προγράμματος Faraday Multi-scale Modelling ύψους 17,9 εκατ. λιρών, το οποίο αποτελεί μέρος του Faraday Battery Challenge – ενός κυβερνητικού χρηματοδοτικού προγράμματος ύψους 330 εκατ. λιρών που δημιουργεί το οικοσύστημα έρευνας, καινοτομίας και εμπορίας μπαταριών με στόχο την καθιέρωση του Ηνωμένου Βασιλείου ως υπερδύναμης στον τομέα της επιστήμης, της καινοτομίας και της κατασκευής μπαταριών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις