Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Intel εξαγοράζει την ισραηλινή Screenovate με φόντο την τεχνολογία screen mirroring

Η εταιρεία από το Ισραήλ, έχει αναπτύξει φιλική προς το χρήστη τεχνολογία που επιτρέπει την ταχεία μετάδοση περιεχομένου για υπολογιστές σε smartphones.

Η Intel ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την ισραηλινή startup Screenovate, η οποία έχει αναπτύξει τεχνολογία για μεταφορά δεδομένων ανάμεσα σε υπολογιστές και smartphones. Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία, αλλά σύμφωνα με πηγή του «Globes» το κόστος εξαγοράς της Screenovate ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια.Οι εργαζόμενοι κατέχουν το 33% της εταιρείας ενώ οι τρεις ιδρυτές θα έχουν όφελος δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Screenovate ιδρύθηκε από τον CEO Joshua Glazer, ο οποίος χρηματοδότησε ο ίδιος την εταιρεία με 3 εκατ. δολάρια στα αρχικά της στάδια. Η εταιρεία έχει αναπτύξει φιλική προς το χρήστη τεχνολογία που επιτρέπει την ταχεία μετάδοση περιεχομένου για υπολογιστές σε smartphones, η οποία έχει υιοθετηθεί από μεγάλους κατασκευαστές υπολογιστών όπως η HP και η Dell και παράγει έσοδα που υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια ετησίως.Παράλληλα η εταιρεία έχει 14 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ο Joshua Glazer είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, έχοντας καταγράψει και άλλες εξόδους την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης της Starnet Interactive που πωλήθηκε στην IAC για 20 εκατ. δολάρια και της Gteko που πουλήθηκε στη Microsoft για 116 εκατ. δολάρια. Οι άλλοι ιδρυτές της Screenovate είναι ο Gilad Ben-Yossef και ο Arnon Catalan.

Μετά την εξαγορά, η Screenovate θα ενταχθεί στο Client Computing Group (CCG) της Intel, το οποίο είναι το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας. Η Intel σχεδιάζει να συνεχίσει να αναπτύσσει και να εμπορεύεται τα προϊόντα της Screenovate και να συνεργάζεται με την ομάδα της εταιρείας για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών σε υπολογιστές.

“ Ένας από τους στόχους της Intel είναι η επίτευξη καινοτόμων λύσεων που θα ικανοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για μια ομαλή και αποτελεσματική εμπειρία χρήστη σε υπολογιστές και την πλατφόρμα Intel Evo.  Η εξαγορά της Screenovate θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε αυτόν τον στόχο, επειδή συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας της πλατφόρμας μας και παρέχει λύσεις για τους πελάτες μας”, δήλωσε Jim Johnson, Intel VP client engineering.

“Η ευκαιρία να γίνουμε μέρος της Intel με την κάλυψη της αγοράς, την τεχνολογική ισχύ και τις εξαιρετικές συνδέσεις ανοίγει νέους ορίζοντες για όλους μας. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για την ομάδα, για την αγορά υπολογιστών και τους πελάτες μας.”, είπε ο CEO της Screenovate, Δρ Joshua Glazer.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις