Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Meta φέρνει το Novi στο WhatsApp για συναλλαγές μέσω τσατ

Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν και να παίρνουν χρήματα μέσα από την συνομιλία χωρίς καμία χρέωση.

Η Meta (πρώην Facebook) ξεκινά δοκιμαστικές πληρωμές μέσω της ψηφιακής εφαρμογής Novi στο WhatsApp, χρησιμοποιώντας ένα σταθερό νόμισμα. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσα από συνομιλίες. 

Η πιλοτική εφαρμογή της Novi, που ξεκίνησε πριν από έξι εβδομάδες, επιτρέπει σε έναν μικρό αριθμό χρηστών συγκεκριμένα στη Γουατεμάλα και τις ΗΠΑ να στέλνουν χρήματα στις επαφές τους διεθνώς άμεσαμε ασφάλεια και χωρίς χρέωση, όπως αναφέρει το Facebook. 

Η δοκιμή χρησιμοποιεί το Pax Dollar – και όχι το Dim που υποστηρίζεται από το Facebook – για τις συναλλαγές, με την Coinbase να ενεργεί ως συνεργάτης θεματοφυλακής. 

Όσοι συμμετείχαν στη δοκιμή χρησιμοποιούσαν ήδη την ειδική εφαρμογή Novi, με την ίδια να επεκτείνεται και στο WhatsApp για έναν μικρό αριθμό χρηστών αλλά αρχικά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Stephane Kasriel, επικεφαλής του Novi. 

Οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το WhatsApp για να συντονίσουν την αποστολή χρημάτων και το Novi θα τους δίνει την δυνατότητα να το κάνουν με ασφάλεια, γρήγορα και χωρίς να πληρώνουν προμήθειες, ενώ οι πληρωμές θα εμφανίζονται απευθείας στη συνομιλία. 

Για να στείλουν χρήματα, οι χρήστες μπορούν απλά να πατούν το εικονίδιο του συνδετήρα στο Android ή το σύμβολο + στο iOS, επιλέγουν “πληρωμή” και στην συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες για να συνδεθούν σε έναν λογαριασμό Novi. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις