Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ford εγκαινιάζει πιλοτικό πρόγραμμα delivery για άπορους ηλικιωμένους

Η Ford θα θέσει τα δικά της αυτόματα οχήματα στην διάθεση των κατοίκων τρίτης ηλικίας που δεν έχουν πρόσβαση στα είδη παντοπωλείου.

Η Ford εγκαινιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης τροφίμων στο νοτιοδυτικό Ντιτρόιτ με αυτοκινούμενα λεωφορεία. Η ίδια θα μεταφέρει περίπου 10.000 κιλά προμηθειών στις πόρτες ηλικιωμένων πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε παντοπωλεία λόγω κινητικών προβλημάτων.   

Το πρόγραμμα έχει μπει σε 6μηνη δοκιμή στην περιοχή του Μίσιγκαν, όπου η Ford επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην καινοτομία της κινητικότητας για την κοινότητα. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα έργα που είναι αφιερωμένα στην ανάδειξη της περιοχής. 

Το Ford Resource & Engagement Center (FREC) on the Go αναπτύχθηκε πρόσφατα φέτος από το Ford Motor Company Fund και την Gleaners Community Food Bank και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του κέντρου διαμερισμάτων Rio Vista Detroit Co-op Apartments. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία σκέφτεται συνεχώς πώς να επεκτείνει την εμβέλεια της στις κοινότητες όπου δεν έχουν πρόσβαση στα πιο βασικά αγαθά, όπως τα είδη πρώτης ανάγκης ή τα ζεστά γεύματα. Φέρνοντας την τεχνογνωσία της στον τομέα της κινητικότητας σε συνδυασμό με τις τοπικές συνεργασίες, η Ford μπορεί πλέον να δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν τις κοινότητες και τις ζωές των ανθρώπων. 

Μέχρι στιγμής, το Ford Fund και η Gleaners έχουν διανείμει 2,4 εκατ. κιλά τροφίμων μέσω του προγράμματος παράδοσης. Αντί να λαμβάνουν μόνο ξηρά και κονσερβοποιημένα προϊόντα, οι κάτοικοι θα δέχονται άλλη μια μηνιαία παράδοση μόνο με φρέσκα προϊόντα και γάλα. Τα επιπλέον είδη προστέθηκαν ύστερα από σχόλια και feedback των κατοίκων ενώ θα επαναξιολογούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής της πρωτοβουλίας. 

Για πολλούς ηλικιωμένους της κοινότητας όπου θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά το πρόγραμμα, η πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς εγγυάται μια ελάχιστη αλλά απαραίτητη αυτονομία.  

Το πρόγραμμα αυτόματης παράδοσης, χάρη στα οχήματα της Ford, θα αυξήσει την πρόσβαση των μελών της κοινότητας σε είδη παντοπωλείου, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την διαβίωση και παρέχοντας τους περισσότερη ανεξαρτησία. 

Στο πιλοτικό πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί επίσης ένα αυτοκινούμενο λεωφορείο από τον στόλο των αυτόνομων οχημάτων μελλοντικής τεχνολογίας της Ford και την Quantum Signal AI, μια 100% θυγατρική της Ford.  

Συγκεκριμένα, αυτό θα εκτελεί μια σταθερή διαδρομή μεταξύ του Southwest Detroit Ford Resource & Engagement Center, όπου θα φορτώνονται τα είδη παντοπωλείου και θα μεταφέρονται στο Rio Vista, και στη συνέχεια θα ξεφορτώνονται και θα διανέμονται στους κατοίκους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις