Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο miniRACECAR οι μαθητές φτιάχνουν το δικό τους ρομποτικό αμάξι

Το Junior Achievement Greece ενώνει τις δυνάμεις του με το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και τον εκπαιδευτικό οργανισμό Μάθηση Πρωτοβουλία με οδηγό το πρόγραμμα miniRACECAR του Beaver Works Summer Institute του Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών στους τομείς του Προγραμματισμού, της Ρομποτικής και της Τεχνολογίας, το Junior Achievement Greece, μαζί με τους συνδιοργανωτές Μάθηση Πρωτοβουλία και Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, καλεί εκπαιδευτικούς και ομάδες μαθητών να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα miniRACECAR του Beaver Works Summer Institute του Massachusetts Institute of Technology (MIT) και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Racecar Challenge” που βασίζεται στο πρόγραμμα.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν από τις 15 Νοεμβρίου 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16 Ιανουαρίου 2022. Σε διάρκεια μικρότερη του ενός μήνα έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές ομάδων μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, η δράση αυτή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε μαθητές Γυμνασίου σε όλη την χώρα, να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές αυτής της ηλικίας, από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εξέχον πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα miniRACECAR σχεδιάστηκε και προσφέρεται από το Beaver Works Summer Institute(BWSI) του Massachusetts Institute of Technology (MIT), παρέχεται δωρεάν, πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε μαθητές/τριες χωρίς να τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση σε θέματα Προγραμματισμού και Ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν και να συναρμολογήσουν ένα ρομποτικό αγωνιστικό όχημα με τη δυνατότητα αυτόνομης κίνησης σε μία αγωνιστική πίστα με εμπόδια. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί είτε με τη συναρμολόγηση ενός αγωνιστικού ρομποτικού οχήματος, αν αυτό είναι εφικτό, είτε μέσω της προσομοίωσης του λογισμικού του προγράμματος του BWSI.

Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, που θα διενεργηθεί με φυσικά ρομποτικά οχήματα, οι υποψήφιοι μαθητές/τριες απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα miniRACECAR του BWSI, υπό την καθοδήγηση ενός καθηγητή του σχολείου τους. Περατώνοντας με επιτυχία το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα miniRACECAR, οι μαθητές/τριες και ο καθηγητής θα λάβουν από το BWSI ένα πιστοποιητικό συμμετοχής και ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Η νικήτρια ομάδα του Racecar Challenge, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο καθηγητή, θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό Racecar του BWSI το καλοκαίρι του 2022 και να συμμετάσχει στην τελευταία εβδομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος του BWSI πριν από την τελική αναμέτρηση. Η τελική φάση του διαγωνισμού καθώς και η τελευταία εβδομάδα του BWSI θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του ΜΙΤ. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Racecar Challenge θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Οι καθηγητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν με ομάδα μαθητών τους, μπορούν να εγγραφούν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις