Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lumos Apps: Η γαλλική Startup σχεδιάζει να κάνει disrupt στην παγκόσμια αγορά των mobile apps

Χρησιμοποιώντας εσωτερικές τεχνολογίες πρόβλεψης και αυτοματισμού για το λανσάρισμα νέων εφαρμογών για smartphones, το Lumos Apps έχει τις προοπτικές να προκαλέσει ένα πραγματικό disrupt στην παγκόσμια αγορά των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Τα δεδομένα στην παγκόσμια βιομηχανία των mobile apps ετοιμάζεται να αλλάξει η Lumos Apps, η οποία προσφέρει στους developers και τις εταιρείες ένα διαφορετικό μοντέλο για την ανταγωνιστικότητα των εφαρμογών. Η γαλλική Startups σήκωσε πρόσφατα το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο VC Breega με τη συμμετοχή της Bpifrance, στο πλαίσιο νέου γύρου χρηματοδότησης.

Η ιδρυθείσα το 2020, νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Παρίσι, λειτουργεί σαν «εκδότης βιβλίων» βοηθώντας τις καλύτερες εφαρμογές να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Χρησιμοποιώντας εσωτερικές τεχνολογίες πρόβλεψης και αυτοματισμού για το λανσάρισμα νέων εφαρμογών για smartphones, το Lumos Apps έχει τις προοπτικές να προκαλέσει ένα πραγματικό disrupt στην παγκόσμια αγορά των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Όραμα πίσω από την γαλλική tech Startup είναι η παροχή κρίσιμων εργαλείων για χιλιάδες εφαρμογές ώστε εκείνες με τη σειρά τους «ξεκλειδώσουν» πλήρως τις δυνατότητές τους. Η αγορά εφαρμογών για smartphones, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, με τον ανταγωνισμό και την τεχνογνωσία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να αυξάνεται συνεχώς. Το ποιοτικό περιεχόμενο των εφαρμογών από μόνο του δεν αρκεί πλέον για να εγγυηθεί την επιτυχία ενός app. Η Lumos Apps θέλει να βοηθήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, οδηγώντας τα apps που αναπτύσσουν στην κορυφή των stores της Apple και της Google.

Ο ιδρυτής της Lumos Apps, Vincent Hart de Keating δήλωσε: «Υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες και δημιουργοί περιεχομένου που αναπτύσσουν εφαρμογές οι οποίες στο τέλος δεν τα καταφέρνουν. Δεν είναι ειδικοί σε θέματα mobile εφαρμογών και πολλές φορές δεν γνωρίζουν τα μυστικά πίσω από την έκδοση ενός app. Σε αυτόν τον τομέα δραστηριοποιείται η Lumos Apps. Φροντίζουμε για όλες τις πτυχές παραγωγής της εφαρμογής, ενώ η εταιρεία ή ο δημιουργός μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα. Στην παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου».

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες πρόβλεψης και τεχνητής νοημοσύνης, τα εργαλεία της γαλλικής Startup βελτιώνουν όλες τις κρίσιμες πτυχές μιας εφαρμογής – από την εμπειρία χρήστη (UX), την αύξηση του αριθμού των χρηστών (User Acquisition),  έως τη βελτιστοποίηση της εφαρμογής για τα app stores (App Store Optimizations) και τη δημιουργία εσόδων. Οι R&D πρωτοβουλίες της Lumos Apps για την ανάπτυξη ιδιόκτητων εργαλείων επιτρέπουν στην ομάδα της να εργαστεί πάνω σε μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών από το μέσο όρο της αγοράς. Επιπλέον, οι τεχνολογίες μηχανικής μάθησης μπορούν να προβλέψουν το life-time value των χρηστών και να παρέχουν ταυτόχρονα χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις καμπάνιες μάρκετινγκ και την εμπειρία χρήστη.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η γαλλική νεοφυής επιχείρηση έχει ήδη υπογράψει περίπου 20 συμβάσεις λανσαρίσματος mobile app. Αξίζει να αναφερθεί η συμφωνία με τη Weburn, μια εφαρμογή γυμναστικής για γυναίκες, η οποία μπήκε στο Top 50 των εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις στην κατηγορία Health and Fitness στις Η.Π.Α.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για να συνεχίσει την ανάπτυξη των καινοτόμων in-house τεχνολογιών πρόβλεψης και αυτοματισμού, να επεκτείνει τον τομέα R&D καθώς και την ομάδα της προσλαμβάνοντας ειδικούς σε εφαρμογές για κινητά, με όραμα να «μεταμορφώσει» την παγκόσμια βιομηχανία των mobile apps.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις