Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple δίνει bonus σε εργαζόμενους για να μην πάνε στην Meta

Τα μπόνους είναι σε μορφή μετοχών και κρατούν τους υπαλλήλους για τουλάχιστον 4 χρόνια στην εταιρεία.

Η Apple έδωσε μερικά μεγάλα, μοναδικά μπόνους μετοχών σε ορισμένους μηχανικούς σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα ταλέντα στην εταιρεία. Σύμφωνα με το Yahoo, πολλοί εργαζόμενοι παραιτούνται και πηγαίνουν σε άλλους tech ανταγωνιστές.

Η εταιρεία χάνει προσωπικό από αντιπάλους σαν την μητρική εταιρεία του Facebook, Meta. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple φαίνεται να ανακοίνωσε τα μπόνους σε συγκεκριμένους μηχανικούς, τα οποία έχουν την μορφή μετοχών, οι οποίες θα κατοχυρώνονται σε τέσσερα χρόνια, δίνοντας ένα κίνητρο για να παραμείνουν αυτό το διάστημα στον τεχνολογικό κολοσσό.

Τα μπόνους ήταν μια έκπληξη για τους επωφελούμενους και κυμαίνονταν από 50.000 δολάρια έως και 180.000 δολάρια. Πολλοί από τους μηχανικούς που επιλέχθηκαν για να λάβουν τα μπόνους τα πήραν επομένως με μετοχές αξίας 80.000, 100.000 ή 120.000 δολαρίων.

Τα προνόμια παρουσιάστηκαν ως ένας τρόπος για τις εταιρείες να επιβραβεύσουν τους καλούς εργαζόμενους, αν και η έκθεση αναφέρει ότι οι πληρωμές δεν αποτελούν μέρος των συνήθων πακέτων αποζημίωσης των εταιρειών άρα μάλλον λειτουργούν σαν πιθανή αντιπρόταση.

Το πρόγραμμα ενόχλησε ωστόσο τους υπόλοιπους μηχανικούς, οι οποίοι δεν έλαβαν τις μετοχές, κρίνοντας την παραπάνω επιλογή ως περισσότερο υποκειμενική. Μερικά μάλιστα από τα μπόνους ενδέχεται να ισοδυναμούν με την παραχώρηση μετοχών που δίνεται ετησίως σε ορισμένους διευθυντές μηχανικούς.

Όλο αυτό συμβαίνει καθώς η Apple αντιμετωπίζει τώρα μια απειλή στις προσλήψεις από τη Meta, η οποία έχει προσλάβει περίπου 100 μηχανικούς τους τελευταίους μήνες από την κατασκευάστρια εταιρεία iPhone.

Βέβαια και η Apple έχει επίσης προσλάβει αρκετούς υπαλλήλους της Meta. Η Meta όμως φέρεται να έχει καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για την απόσπαση ταλέντων μηχανικών, προτείνοντας μεγάλες αυξήσεις μισθών, ενώ προσπαθεί να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο metaverse.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις