Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google εξαγοράζει την ισραηλινή Cybersecurity Startup Siemplify

To προϊόν της Siemplify θα εσνωματωθεί στο Google Cloud.

Οι αναχαίτηση των απειλών κυβερνοασφάλειας είναι μείζον ζήτημα για όλες τις εταιρείες σήμερα μια και με τον έναν ή αλλο τρόπο δραστηριοποιούνται ψηφιακά, online και απομακρυσμένα.

H Google ξεκινά το νέο έτος μια μια εξαγορά στον τομέα της ασφάλειας στο Cloud των επιχειρήσεων. Σήμερα η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχει αποκτήσει την Siemplify, μια Startup κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ισραήλ που ειδικεύεται σε υπηρεσίες ασφάλειας απο άκρο σε άκρο των συνδέσεων και επικοινωνιών για επιχειρήσεις, που συνήθως αναφέρονται ως υπηρεσίες Security Orchestration, Automation and Response (SOAR).

Η Siemplify σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ενσωματωθεί στην υπηρεσία Chronicle του Google Cloud, ένα project υψηλής τεχνολογίας που προήλθε μέσω της εταιρείας – incubator Google X (πρώην Moonshot) με την εξαγορά να αγγίζει σύμφωνα με πληροφορίες τα 500 εκατ. δολάρια

Το Chronicle είναι μια πλατφόρμα – κέντρο ελέγχου το οποίο στην ουσία προσφέρει τηλεμετρία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με παρακολούθηση της κίνησης δεδομένων σε όλες τις συσκευές και τα δίκτυα της εταιρείας, με τον χρήστη να έχει άμεση εικόνα για τον εντοπισμό και τη διακοπή των παραβιάσεων. Οι πλατφόρμες SOAR χρησιμοποιούνται από ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια για τη διαχείριση και την παρακολούθηση της ψηφιακής δραστηριότητας, για την έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης (είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα) και την καταγραφή όλων των συμβάντων έτσι ώστε να αποτρέψουν το ίδιο πράγμα να συμβεί στο μέλλον.

Η Siemplify ιδρύθηκε το 2015 απο τον Amos Stern, πρώην αξιωματικό κυβερνοασφάλειας στον ισραηλινό στρατό και είχε συγκεντρώσει συνολικά 58 εκατομμύρια δολάρια, με τον τελευταίο γύρο να υλοποιείται τον Μάιο του 2019. Οι επενδυτές περιελάμβαναν τους Georgian, 83North, Jump Capital και G20 Ventures, καθώς και αρκετoύς ιδιώτες επενδυτές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις