Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Mini Jam Arcade» από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Όταν η ομάδα του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεκίνησε τον σχεδιασμό του διαγωνισμού Mini Jam Arcade, δεν περίμενε ότι πάνω από 30 ομάδες θα εμφανίζονταν από το…. πουθενά και θα διεκδικούσαν μία από τις 10 θέσεις που είχε στην διάθεσή της.

Το Mini Jam Arcade είναι ο online εκπαιδευτικός διαγωνισμός που σχεδίασε και υλοποίησε το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι Arcade, βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ανακοινώθηκε την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού. Απευθύνθηκε σε ομάδες νέων 12-18 ετών, με φρέσκες ιδέες, όρεξη για δουλειά και διάθεση να αποκτήσουν γνώσεις και «εμπειρίες» από τον κόσμο της τεχνολογίας. Το coding, το gaming, ο προγραμματισμός και η διάθεση για εκπλήξεις ήταν βασικά στοιχεία του.

Και για να μην αποκλειστεί κανένας ενδιαφερόμενος που έβρισκε την ιδέα καταπληκτική αλλά δεν είχε ιδέα από coding, το UTech Lab οργάνωσε για αυτούς υποστηρικτικά εργαστήρια πριν τον διαγωνισμό, ώστε να μάθουν να δημιουργούν βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, μέσω προγραμματισμού.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι 26 ομάδες, με πάνω απο 80 συμμετέχοντες, εργάστηκαν ξεχωριστά και ανεξάρτητα με όποιον τρόπο επιθυμούσαν. Η επικοινωνία με το UTech Lab γινόταν μέσω online εκπαιδευτικής πλατφόρμας, που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

1ος Διαγωνισμός Mini Jam Arcade με θέμα FANTASY ADVENTURE

1ο Βραβείο, Όνομα ομάδας: Black Lizard Devs, Παναγιώτης Τ. και Γιώργος Φ. από Αθήνα. Παιχνίδι: In the Woods

2ο Βραβείο, Όνομα ομάδας: White Sox, Βασίλης Κ. και Κάτια Κ. από Αργοστόλι Κεφαλλονιάς. Παιχνίδι: Giant Building

3ο Βραβείο, Όνομα ομάδας: Evagelos and Giannis, Ευάγγελος Σ. και Γιάννης Ρ. από Αθήνα. Παιχνίδι: Colourful Knight

2ος  Διαγωνισμός Mini Jam Arcade με θέμα: CHRISTMAS ADVENTURE

1ο Βραβείο, Όνομα ομάδας: Binary Dreams, Ιωάννης Λ., Κωνσταντίνος Κ. και Κωνσταντίνος Π., από Αθήνα. Παιχνίδι: Alien Christmas

2ο Βραβείο, Όνομα Ομάδας: Pipeline Predators, Φώτης Μ., Βασίλης Μ., Άρης Π. και Ραφαήλ Λ., από Τρίκαλα. Παιχνίδι: Christmas

3ο Βραβείο,Όνομα Ομάδας: Messini Programmers, Ηλίας Η. και Βασίλης Ι. από Μεσσήνη. Παιχνίδι: Santa and the Dino

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις