Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι New York Times αποκτούν Startup αθλητικών ΜΜΕ

Η συμφωνία εκτιμάται στα 550 εκατ. δολάρια για την απόκτηση της νεοφυούς επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην αθλητική δημοσιογραφία.

Οι New York Times θα εξαγοράσουν το The Athletic σε μια συμφωνία που θα αποτιμήσει την αξία της Startup στα 550 εκατ. δολάρια. Η νεοσύστατη εταιρεία αναζητούσε μια συμφωνία εξαγοράς εδώ και μήνες λόγω των χρημάτων που έχασε τα τελευταία χρόνια. Η επιχείρηση θα είναι θυγατρική των NYT και θα λειτουργεί ξεχωριστά.

Με βάση τους NYT, το The Athletic είναι πιθανό να προσαυξήσει το ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της εφημερίδας, ενώ η υπηρεσία συνδρομών κλιμακώνεται και η διαφημιστική επιχείρηση χτίζεται.

Η Athletic, που ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια, έχει προσλάβει εκατοντάδες δημοσιογράφους στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για αθλητική δημοσιογραφία μεγάλου μήκους, ενώ πρόσφατα πειραματίστηκε με τη διαφήμιση και επένδυσε περισσότερο σε podcasts.

Η Athletic απέλυσε ωστόσο μέρος του προσωπικού της κατά τη διάρκεια των πρώτων φάσεων της πανδημίας, αλλά έκτοτε άρχισε ξανά να προσλαμβάνει. Τώρα, έχει περίπου 600 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, στους οποίους περιλαμβάνονται περίπου 400 συντάκτες.

Η Meredith Kopit Levien, CEO των NYT, δήλωσε ότι η στρατηγική αυτή εξαγορά αναμένεται να ενδυναμώσει την σχέση τους με τους συνδρομητές, αυξάνοντας το κοινό τους.

Σύμφωνα με τους NYT, στόχος είναι να φτάσει σε περίπου 10 εκατ. συνδρομητές με ψηφιακές πληρωμές μέχρι το 2025, προβλέποντας ότι θα το πετύχει νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα χάρη στο The Athletic ως μέρος του χαρτοφυλακίου της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις