Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Google Maps βοήθησε στην σύλληψη Ιταλού μαφιόζου

Μια street view εικόνα από τον δορυφόρο ήταν αρκετή για να υποδείξει που κρυβόταν το τελευταίο διάστημα ο γνωστός ως Gioacchino Gammino.

Η αστυνομία έπιασε τον επί 20 χρόνια καταζητούμενο της ιταλικής μαφίας χάρη στη βοήθεια της εφαρμογής Google Maps. Το γεγονός ανέφερε στο Reuters ένα στέλεχος της αστυνομίας στην Ιταλία που συμμετείχε στην έρευνα.

Μετά από διετή έρευνα, ο Gioacchino Gammino, 61 ετών, εντοπίστηκε στο Γκαλαπαγκάρ της Ισπανίας, όπου ζούσε με ψεύτικο όνομα. Η πόλη βρίσκεται κοντά στην Μαδρίτη.

Μια εικόνα από το street view του Google Maps που απεικόνιζε έναν άνδρα που του έμοιαζε μπροστά από ένα κατάστημα με φρούτα ήταν το κλειδί για την έναρξη μιας βαθύτερης έρευνας.

Η φωτογραφία συνέβαλλε στο να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει από την έρευνα που διεξήγαγαν με τον παραδοσιακό τρόπο τα ειδικά στελέχη της αστυνομίας, σημείωσε σχετικά ο Nicola Altiero, αναπληρωτής διευθυντής του ιταλικού τμήματος κατά της μαφίας (DIA).

Ο Gammino, μέλος μιας σικελικής μαφιόζικης ομάδας που ονομάστηκε Stidda, είχε αποδράσει από τη φυλακή Rebibbia της Ρώμης το 2002 και το 2003 είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για μια δολοφονία που είχε διαπραχθεί αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Ο Altiero δήλωσε επίσης ότι ο Gammino βρίσκεται προς το παρόν υπό κράτηση στην Ισπανία και ελπίζουν να τον φέρουν πίσω στην Ιταλία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις