Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Citigroup θα απολύει κόσμο αν δεν εμβολιαστούν οι υπάλληλοι της

Μετά την Google όλο και περισσότερες εταιρείες - κολοσσοί προβαίνουν σε προειδοποιητικά μηνύματα προς τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους τους.

Το προσωπικό της Citigroup στις ΗΠΑ που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19 έως τις 14 Ιανουαρίου θα τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών και θα απολυθεί στο τέλος του μήνα, εκτός εάν του χορηγηθεί εξαίρεση, σύμφωνα με υπόμνημα της εταιρείας που είδε το Reuters.

Πολλές χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχουν αναβάλει τα σχέδια επιστροφής τους στα γραφεία και ενθαρρύνουν το προσωπικό να εμβολιαστεί και να ενισχυθεί έναντι του ιού, αλλά η Citi είναι η πρώτη που επιβάλλει το εμβόλιο ως προϋπόθεση για την πρόσληψη.

Πάνω από το 90% των υπαλλήλων της Citigroup έχουν συμμορφωθεί με την προειδοποίηση αυτή μέχρι στιγμής ενώ το ποσοστό αυτό συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, αν και η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υπαλλήλων είναι διαφορετική για το προσωπικό των υποκαταστημάτων της τράπεζας.

Η Citi καλεί τους εργαζόμενους της να συνεργαστούν με τα πρωτόκολλα της εταιρείας σχετικά με την ανοσοποίηση τους, διαφορετικά τους προτείνει να υποβάλλουν εκ νέου το βιογραφικό τους για διαφορετικές θέσεις εργασίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον έχει αλλάξει κάθε δεδομένο για επιστροφή σε συνθήκες εργασίας προ πανδημίας, με τις εταιρείες να προσπαθούν να “φιξάρουν” την κατάσταση.

Άλλες μεγάλες τράπεζες της Wall Street, όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η JPMorgan, έχουν πει σε ορισμένους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, αλλά καμία δεν έχει ακόμη προχωρήσει στο σημείο να απολύσει προσωπικό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις