Η PayPal σκέφτεται να φτιάξει δικό της stablecoin

Το δικό της PayPal coin από έναν ξεχασμένο κώδικα διερευνά η fintech.

Ο κολοσσός πληρωμών της PayPal σχεδιάζει το λανσάρισμα του δικού της σταθερού νομίσματος που υποστηρίζεται από το δολάριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι διερευνά ένα πιθανό PayPal Coin, αφού ένας προγραμματιστής ονόματι Steve Moser βρήκε κρυμμένο κώδικα και εικόνες στην εφαρμογή της για iPhone. Ο κώδικας φαίνεται ότι είχε απομείνει από ένα εσωτερικό hackathon στο τμήμα blockchain, crypto και ψηφιακών νομισμάτων της PayPal.

Η PayPal θα συνεργαστεί στενά με τις ρυθμιστικές αρχές, εάν και όταν επιδιώξει να προχωρήσει με το νόμισμα. Η PayPal έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα κρυπτονομίσματα από τότε που άνοιξε τις συναλλαγές για όλους τους χρήστες το 2020. Επέτρεψε επίσης στους πελάτες των ΗΠΑ να κάνουν check out με κρυπτονόμισμα και αύξησε το όριο αγοράς κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια του 2021.

Όσο για τα Stablecoins, αυτά είναι κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από νομίσματα fiat και είναι συνήθως πιο σταθερά από τα αντίστοιχα αποκεντρωμένα νομίσματα. Η Meta έχει επίσης μεγάλα σχέδια στον χώρο του crypto αφού υποτίθεται ότι θα λάνσαρε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα υποστήριζε το δικό της stablecoin γνωστό ως Diem. Καθώς, ωστόσο, αντιμετώπισε αντιδράσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, λάνσαρε αντ’ αυτού το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων Novi με το stablecoin υπό το όνομα Pax Dollar.

Διαβάστε επίσης:

MoonPay: Το “PayPal” για κρυπτονομίσματα μέσα σε 3 χρόνια έφτασε αξία 3,4 δισ. δολάρια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις