Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Pfizer σχεδιάζει υβριδικό εμβόλιο για την Όμικρον

Η Pfizer ετοιμάζεται να λάβει άδεια για το νέο τροποποιημένο εμβόλιο, φέρνοντας το στην αγορά μέχρι τον Μάρτιο.

Η Pfizer αναπτύσσει ένα νέο εμβόλιο που θα συνδυάζει την αρχική δόση με μια τροποποιημένη κατά της πρόσφατης μετάλλαξης Όμικρον. Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική θα αξιολογήσει το υβριδικό σκεύασμα έναντι της Όμικρον για να δει ποια μορφή είναι καταλληλότερη και αποτελεσματικότερη προς χορήγηση.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία θα είναι έτοιμη να προσεγγίσει τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την έγκριση του τροποποιημένου εμβολίου ώστε να το διαθέσει άμεσα στην αγορά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO της, Albert Bourla στο συνέδριο JPMorgan Healthcare Conference χθες.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή καθώς η Pfizer είχε ανακοινώσει στα τέλη Νοεμβρίου ότι εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο ειδικά για την Όμικρον, αμέσως μετά την εμφάνιση του νέου στελέχους στη Νότια Αφρική.

Μάλιστα, ο φαρμακευτικός κολοσσός με έδρα τη Νέα Υόρκη και ο γερμανικός εταίρος BioNTech δοκιμάζουν ορισμένες εκδοχές του εμβολίου σε μεγαλύτερες δόσεις και αξιολογούν διαφορετικά δοσολογικά σχήματα, πρόσθεσε ο Bourla.

Η Pfizer σκέφτεται να αξιοποιήσει την τεχνολογία mRNA και για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, όπως του καρκίνου ή σπάνιων νόσων πέραν του κορωνοϊού. Παράλληλα, οι ομάδες της εταιρείας εργάζονται και για το φάρμακο κατά της Covid-19, το οποίο σύντομα θα διατίθεται παντού αρχικά στις ΗΠΑ και θα λαμβάνεται από το στόμα ως μέρος της θεραπείας.

Διαβάστε σχετικά:

BioNTech – Pfizer: To “Ελληνο-τουρκικό ταπεραμέντo” πίσω από το εμβόλιο που σώζει ζωές

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις