Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Magic Leap δίνει πρόσβαση σε healthtech Startups στο νέο AR headset της

Η Magic Leap είναι μια Startup που ενώνει τον φυσικό κόσμο με τον ψηφιακό, διαμορφώνοντας μια AR πλατφόρμα. Στόχος της είναι οι άνθρωποι να μπορούν να αγγίξουν, να ακούσουν και να δουν τα αντικείμενα του ψηφιακού κόσμου στον πραγματικό. Για αυτό λάνσαρε ένα δεύτερης γενιάς AR ακουστικό ονόματι Magic Leap 2, συνεχίζοντας αυτό που άρχισε το 2018 με το προηγούμενο ακουστικό της Magic Leap.  

Το wearable θα κοστίζει λίγο παραπάνω από την άλλη του εκδοχή, περίπου στα 2.295 δολάρια, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τηλεϊατρικούς αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς ιδίως σε στρατιωτικές μονάδες, ανταγωνιζόμενο το HoloLens της Microsoft.  

Η τεχνολογία της εταιρείας παρέχει μια 3D εικόνα που εφαρμόζεται στους τομείς της ιατρικής, του πετρελαίου και των καυσίμων, του αμυντικού κλάδου, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των μεταφορών, της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής και των κατασκευών.  

Το νέο της προϊόν όμως θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μόνο συγκεκριμένες νεοσύστατες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του healthtech, όπως η SentiAR, εταιρεία απεικόνισης κλινικών δεδομένων, η εταιρεία νευροτεχνολογίας SyncThink, η διαγνωστική εταιρεία Heru και το εργαλείο χειρουργικού λογισμικού Brainlab 

Το Magic Leap 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2022 και στοχεύει αγορές σε χώρους που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οπτικά μέσα εν ώρα εργασίας, μια κατηγορία που περιλαμβάνει χειρουργούς και εργαζόμενους στην βαριά βιομηχανία.  

Η Magic Leap έχει επίσης συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια ως εταιρεία καταναλωτικών ακουστικών, ενώ φέρεται να εξετάζει προσφορές εξαγοράς από άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ο μεγάλος παίκτης στον τομέα της υγείας, η Johnson & Johnson, αλλά τελικά συγκέντρωσε χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων για επιχειρηματικές εφαρμογές πέρσι. Εάν η Magic Leap επιστρέψει πάντως στην καταναλωτική αγορά, θα μπορούσε κάλλιστα να ανταγωνιστεί πιο καθιερωμένες εταιρείες, όπως η Snap και η Meta. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις