Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lyra: Η healthtech unicorn που “σήκωσε” 235 εκατ. δολάρια για παροχές ψυχικής υγείας

Η Startup μετασχηματίζει την προσφορά υπηρεσιών συμπεριφορικής υγείας μέσω της τεχνολογίας, προχωρώντας σε νέα εξαγορά με στόχο την παγκόσμια επέκταση.

Η Lyra Health απέσπασε 235 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση σειράς F, στέλνοντας την αποτίμηση της healthtech στα 5,85 δισ. δολάρια. Η εταιρεία επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειες της σε μια παγκόσμια επέκταση των υπηρεσιών που παρέχει τόσο ψηφιακά όσο και από κοντά. 

Η εταιρεία με έδρα το Burlingame της Καλιφόρνια, προσφέρει μια σειρά από προσωπικά και virtual οφέλη στο πλαίσιο της συμπεριφορικής υγείας σε πάνω από 75 κορυφαίες εταιρείες -μεταξύ των οποίων η Amgen, η Uber και η Morgan Stanley- και έχει συγκεντρώσει 915 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα. 

Στον γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Dragoneer, ενώ συμμετείχαν η Salesforce Ventures και ο υφιστάμενος επενδυτής Coatue Management. Τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στη Lyra να επιταχύνει τις δραστηριότητές της για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως για προσβάσιμες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Πρόσφατα, ο μονόκερος ανακοίνωσε επίσης ότι εξαγόρασε την ICAS World με προγράμματα υποστήριξης εργαζομένων που δραστηριοποιείται σε πάνω από 155 χώρες.  

Με την εξαγορά αυτή, η εταιρεία θα μπορεί να παρέχει φροντίδα προσαρμοσμένη στα πολιτισμικά πρότυπα του καθενός, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών για προληπτική φροντίδα, καθοδήγηση ψυχικής υγείας, θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή, μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα σε περισσότερα από 10 εκατ. μέλη παγκοσμίως. Πριν από την εξαγορά, η Lyra κάλυπτε περισσότερα από 2,2 εκατ. μέλη παγκοσμίως, ξεκινώντας για πρώτη φορά τη συνεργασία της με την ICAS τον Ιανουάριο του 2021. 

Η Lyra προσφέρει τεκμηριωμένη περίθαλψη στο ευρύ φάσμα της ψυχικής υγείας και για πιο σοβαρά ζητήματα όπως ο αλκοολισμός και οι τάσεις αυτοκτονίας, έχοντας ειδικά προγράμματα ενώ παράλληλα συνεργάζονται με πλατφόρμες όπως το LinkedIn, προκειμένου να διαδώσουν την σημασία της ψυχικής υγείας στον εργασιακό χώρο σε θέματα διαφορετικότητας και ισότητας. 

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει και νέες υπηρεσίες καθιστώντας την ψυχοθεραπεία πιο προσιτή, για να βοηθήσει τα άτομα να ξεφύγουν από το στίγμα που διακατέχει τα ψυχικά προβλήματα και όσους έρχονται αντιμέτωποι με αυτά γενικότερα.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις